Σκόνη, ρύποι, χημικές ουσίες, μικρόβια μπορούν να πλήξουν την υγεία σας. Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον…

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα αποτελεί μία από τις πιο χρονοβόρες και όχι τόσο εύκολες διαδικασίες καθαρίσματος στην κουζίνα μας!

Πως να ανοίξετε μια κονσέρβα με τα χέρια σε περίπτωση που δεν έχετε ανοιχτήρι

Η καθαριότητα της τουαλέτας και η ευχάριστη μυρωδιά που αναδύεται από αυτή είναι πολύ σημαντική, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για αισθητικούς λόγους.

Εκτός από την αγορά απορρυπαντικών, καθαριότητα και ευχάριστη μυρωδιά της τουαλέτας μπορείτε να πετύχετε, φτιάχνοντας μόνοι σας το πιο αποτελεσματικό «απορρυπαντικό» για το μπάνιο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

160 γρ. μαγειρική σόδα

60 ml χυμό λεμονιού

1/2 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. υπεροξείδιο του υδρογόνου

15-20 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Ξεκινήστε βάζοντας τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε και το χυμό λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατέψτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το ξίδι. Σταγόνα-σταγόνα αρχίστε να προσθέτετε το μείγμα του ξιδιού στο μείγμα της σόδας. Τέλος, προσθέστε και το αιθέριο έλαιο.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο δημιουργήστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια. Αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 4 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί αποθηκεύστε τα μέσα σε ένα βαζάκι.

Καθαριότητα της τουαλέτας: Ένα μπαλάκι απορρυπαντικού είναι αρκετό για τέλειο αποτέλεσμα

Κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε την τουαλέτα σας και να την κάνετε να μυρίζει όμορφα δεν έχετε παρά να ρίχνετε μέσα σε αυτήν ένα μπαλάκι από αυτά που φτιάξατε. Αφήστε το να διαλυθεί, αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι.