Σπουδαία διάκριση έλαβε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Η μαγική γλώσσα των δέντρων» που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016­17 στο 1ο Δημ. Σχ. Ιστιαίας.

Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος ήταν η εκπ/κόςτότε, του Τμήματος Ένταξης και νυν Δ/ντρια του Δημ. Σχ. Ωρεών, Τσελίκα Χριστούλα. Συμμετέχοντες εκπ/κοί οι :Κεφάλα Ευμορφία και Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης των Δ΄και Γ΄τάξεων αντιστοίχως.

Η βράβευση έγινε από το διεθνές δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης» σε συνεργασία με την Δ/ νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ.ν. Αττικής.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Γουλανδρή, όπου οι υπεύθυνοι των βραβευθέντων προγραμμάτων από 27 σχολεία από όλη την Ελλάδα(Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, 1 Λύκειο), παρέλαβαν τα βραβεία τους, αφού πρώτα παρουσίασαν ένα μέρος του περιβ. Προγράμματος. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς οι εκπ/κοί έχουμε χρέος να ωθούμε τους μαθητές μας σε δρόμους « μαγικούς» ,όπου το πνεύμα τους αλλά και η ψυχή τους να ανοίγει, να αναζητά, να χαίρεται και να δημιουργεί.

Η Υπεύθυνη του προγράμματος

Τσελίκα Χριστούλα