Eισαγωγική ενημέρωση

Το δελτίο τύπου και η αφίσα που ακολουθούν δημιουργήθηκαν με αφορμή τη συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Λ. Αιδηψού σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του eTwinning.

Το eTwinning αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία, προάγοντας τη συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σχολεία με άνοιγμα στην κοινωνία.

7 Δημόσια Νηπιαγωγεία συμμετέχουν σε ένα κοινό έργο, επικοινωνούν διαδικτυακά, ανταλλάσσουν σκέψεις, παράγουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οργανώνουν συνεργατικές δράσεις, με αποδέκτες τα ίδια τα σχολεία, αλλά συχνά και τις οικογένειες των παιδιών, όπως και την ευρύτερη κοινωνία.

Ο σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η εμβάθυνση στις αξίες και το νόημα επιλεγμένων από τα συνεργαζόμενα σχολεία Παγκόσμιων Ημερών, μέσα από την ισχυρή γλώσσα των συμβολισμών της τέχνης. Κάθε μήνα αποστέλλεται στα κατά τόπους ΜΜΕ, ένα δελτίο τύπου και μία αφίσα με τα μηνύματα που θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε στο ευρύ κοινό σχετικά με την παγκόσμια ημέρα που έχουμε επιλέξει.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Σας ευχαριστούμε που γινόσαστε κοινωνοί του έργου μας!

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού

===================================

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Δημόσια Νηπιαγωγεία, 16 νηπιαγωγοί, 195 παιδιά,

ένα κοινό όραμα:

"H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου"

Art Project Day

21 Ιανουαρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

• Οι ειδικοί θεωρούν την αγκαλιά ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά τόσο στην πνευματική όσο και στη σωματική υγεία. Έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Η αγκαλιά…

 ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη παρέχοντας κατάλληλα ερεθίσματα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου

 διεγείρει και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα διάφορες αναπτυξιακές ορμόνες και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

 μειώνει το άγχος και την ανησυχία, παρέχει ασφάλεια, ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση, ενισχύει τους δεσμούς

• Η ιδέα ξεκίνησε το 1986 από έναν φοιτητή, τον Kevin Zaborney, ο οποίος αναζήτησε έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε περισσότερες αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Από τότε άνθρωποι σε πολλές χώρες υιοθετούν και αναπαράγουν την δράση αυτή.

Για τον λόγο αυτό:

195 παιδιά και 16 εκπαιδευτικοί από 7 δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας αφιερώνουμε τον μήνα Ιανουάριο σε συνεργατικές διαδικτυακές και όχι μόνο, δράσεις με άξονα την αγκαλιά, πάντοτε μέσα από την τέχνη!

Κορύφωση θα αποτελέσουν δράσεις σε κέντρα, πλατείες, συστεγαζόμενα σχολεία ακόμη και στα νηπιαγωγεία των σχολείων που συμμετέχουν, από τους μικρούς μαθητές.

Ακολουθήστε μας με μία αγκαλιά!

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού