Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
"Τσικνοπέμπτη" με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας!
 
Η Τσικνοπέμπτη 2023 πλησιάζει κι έπειτα από μία εβδομάδα με χιόνια και "τσουχτερό" κρύο, ο καιρός βελτιώνεται. Μάλιστα σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση των μετεωρολόγων τα νέα είναι πολύ θετικά νέα για τη μεγάλη φιέστα. Υπενθυμίζουμε πως Τσικνοπέμπτη φέτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Ήδη, από χθες, ο καιρός είναι αισθητά καλύτερος σε σχέση με τις χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, ενώ όσο περνά η εβδομάδα τα πράγματα θα βελτιώνονται περισσότερο. Πέρα από τη διαφωνία των μετεωρολόγων, για το τι θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου και το αν θα έρθει τελικά νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας, όλοι συμφωνούν ότι η Τσικνοπέμπτη αλλά και η Παρασκευή θα είναι δύο ηλιόλουστες μέρες που θα δούμε θερμοκρασίες μέχρι και 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Αναλυτικά οι προγνώσεις διακεκριμένων μετεωρολόγων:
 
Κλέαρχος Μαρουσάκης
Από Τετάρτη ανεβαίνει ο υδράργυρος, θα δούμε Πέμπτη με Παρασκευή θερμοκρασίες κοντά στους 16 με 17 βαθμούς. Η προσοχή μας επικεντρώνεται στο τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου, εκεί δεν αποκλείεται ένα νέο ισχυρό ψυχρό κύμα να χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας, θα τα βλέπουμε αυτά μέρα με τη μέρα. Θα κατέβει αρκετό κρύο, αλλά θα δούμε τι κακοκαιρία θα σχηματιστεί και πού θα φτάσουν και τα χιόνια.
 
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Από Πέμπτη όμως η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά , θα περάσει και τις κανονικές τιμές, και δεν προβλέπεται άλλη σοβαρή ψυχρή εισβολή μέχρι τέλους του μήνα.
 
Γιάννης Καλλιάνος
Την Τετάρτη, μια νεφική μάζα στην Αδριατική δεν φαίνεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να μας επηρεάσει για βροχοπτώσεις, άρα έχουμε νέα θετικά.
 
Ιωάννα Τσικουδή
Πέμπτη και Παρασκευή θα χαρακτηρίζονται από αρκετή λιακάδα, δεν θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
 
πηγή: ΙΣΤΙΑΙΑ ΑΙΔΗΨΟΣ Live