Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Η Ελληνική ψυχή πάντα παρούσα και γενναιόδωρη !!!

 

Διαβάστε πως περιγράφει ο Καπετάν Σπύρος Αγαπητός, συμπατριώτης μας από τα Ήλια της Αιδηψού και ιδρυτής - Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΑΣ Πανηλιακός», περιστατικό διάσωσης ιστιοφόρου που είχε εκπέμψει σήμα SOS στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Να σημειώνουμε πως η αναφορά του Καπετάν Σπύρου Αγαπητού έγινε στο προσωπικό του προφίλ στο FB, χθες, ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου.

 

Λέει λοιπόν ο κος Αγαπητός: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 και ώρα 21:12 και ενώ βρισκόμασταν στον Ατλαντικό Ωκεανό μεταξύ του συμπλέγματος των Αζορών και τις Βερμούδες, λάβαμε ένα ασθενές σήμα κινδύνου μέσω VHF.

Άμεσα και με συντονισμό με την εταιρεία μου Seastar Chartering, σπεύσαμε στο σημείο όπου συναντήσαμε ένα ιστιοφόρο ανοικτής θαλάσσης με 10 επιβαίνοντες, όλοι τους Πολωνικής εθνικότητας. Το σκάφος τους είχε σχισμένα πανιά και  είχε μείνει από  πετρέλαιο.

Πραγματικά δώσαμε μεγάλο αγώνα να προσεγγίσουμε το ιστιοφόρο λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.  Έπειτα από συνεχόμενους ελιγμούς, καταφέραμε και ρίξαμε των κυματισμό και προσεγγίσαμε ασφαλώς το πλοιάριο όπου μπορέσαμε και του προμηθεύσαμε  πετρέλαιο.

Έπειτα από την διαβεβαίωση ότι όλοι τους ήταν καλά στην υγεία τους και ότι δεν χρειάζονται τίποτα άλλο, συνεχίσαμε για τελικό προορισμό μας, το Χιούστον του Τέξας.

Η φωτογραφία είναι από τις συνθήκες την επόμενη μέρα, μιας και την στιγμή της διάσωσης δεν είχα το σθένος να κρατάω κινητό και να τραβάω ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Αυτή ήταν η 6η έρευνα και διάσωση στην καριέρα μου με ποντοπόρα πλοία, βοηθώντας στο σύνολο 163 ψυχές να σωθούν. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να βρούμε 5 ψυχές ακόμα στο ναυάγιο του Ρυμουλκού το 2019, πάλι στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, εύχομαι να αναπαύσει ο Άγιος τις ψυχές τους καθώς τα σώματα τους δεν βρέθηκαν ποτέ.»