Πώς θα κυκλοφορούμε κατά τη διάρκεια του LockDown

 

Το lockdown ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου 7/11 έως και τις 30/11.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ


✅σούπερ μάρκετ
✅μίνι μάρκετ
✅pet shop
✅φούρνοι
✅κρεοπωλεία
✅ιχθυοπωλεία
Τα καταστήματα τροφίμων ανοιχτά έως τις 20.30 το βράδυ
✅εστίασης μόνο για delivery
✅Ξενοδοχεία,
✅βιομηχανία/βιομηχανία
✅χονδρεμπόριο
✅Δημοτικά
✅νηπιαγωγεία
✅ Φαρμακεία
✅ Βενζινάδικα
✅ Συνεργεία

ΚΛΕΙΣΤΑ_ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ_κλπ

⛔Λιανεμπόριο
⛔Εστίαση
⛔Γυμνάσια
⛔Λύκεια
⛔Πανεπιστήμια
⛔Φροντιστήρια
⛔Γυμναστήρια / Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις)
⛔ Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία
⛔ Εμποροπανηγύρεις
⛔ Κυριακάτικες Αγορές κλπ
⛔ Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων,
⛔Κινηματογραφικές προβολές
⛔Κομμωτήρια(ανοιχτά το Σαββατοκύριακο, κλείνουν από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου  )
⛔υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ
⛔ΚΥΤ προσφύγων
⛔ Επισκεπτήριο σε Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
⛔ Παιδότοποι
⛔ Πρόβες,
⛔τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα
⛔Συναθροίσεις

‼️Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).
‼️Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.
‼️Στους χώρους λατρείας (εκκλησίες κτλ), οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα
Τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρες η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033 ως εξής:
1️.  Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). (SMS – Επιλογή 1)
2️.  Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. (SMS – Επιλογή 2)
3️. Mετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (SMS – Επιλογή 3)
4️. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα (SMS – Επιλογή 4)
5️. Mετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (SMS – Επιλογή 5)
6️. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. (SMS – Επιλογή 6)


 Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις #σχολικές_μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)