ΠΑΓΙΕΣ υποχρεώσεις ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων κ διαμερισμάτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βορείου Ευβοίας

 

Αξιότιμοι,

Μετα τους παρατεταμένους ελέγχους που έγιναν στην περιοχή Πευκί απο τον ΕΟΤ αλλά και άλλες κρατικές υπηρεσίες,θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στις παρακάτω ΠΑΓΙΕΣ υποχρεώσεις ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων κ διαμερισμάτων.

1)ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ/ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ σε εμφανές σημείο.(οσοι λειτουργείτε χωρίς σημα λειτουργίας είστε και οι μοναδικοί υπεύθυνοι με ότι αυτο συνεπάγεται. Ο σύλλογος ΔΕΝ φερει ουδεμία ευθύνη και δεν αναγνωρίζει αυτες τις επιχειρήσεις).

2)Πιστοποιητικό απεντόμωσης/μυοκτονίας. Κάθε χρόνο πραγματοποιείτε στο κατάλυμα και κάθε χρόνο έχετε στην κατοχή σας το πιστοποιητικό με την τρέχουσα χρονολογία.(ο σύλλογος δεν κάνει απεντομώσεις).

3)Τιμοκατάλογος πόρτας/ καρτέλα ενημέρωσης πελάτη, από την τοπική σας Ομοσπονδία με υπογραφή και σφραγίδα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ οπως οριζει ο νόμος 1712. ( ο σύλλογος ΔΕΝ θα τρέξει στις 23:00 το βραδυ να σας βγάλει τιμοκατάλογο/καρτέλες επειδή εσείς το αγνοήσατε).

4)Πυροσβεστήρες.Αναγόμωση-συντήρηση και πιστοποιητικό με την τρέχουσα χρονολογια.(ο σύλλογος ΔΕΝ κάνει αναγομώσεις πυροσβεστήρων).

5)Ασανσέρ. Οσοι διαθέτετε ανελκυστήρες,φροντιστε με τον εκάστοτε συντηρητή να σας δώσει το βιβλιαράκι οπου αναγραφονται οι συντηρήσεις με ημερομηνία και τρεχουσα χρονολογία.

Αξιότιμοι,αυτες είναι οι υποχρεώσεις όλων μας ώστε σε ελέγχους να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι και συνεπείς.

**Αναφορικά στην παράθεση 3, σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου ενοικιαζομένων βορειας Εύβοιας αλλά και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, παρακαλούν άπαντες συλλόγους ,τα ΔΣ ΚΑΙ ΜΈΛΗ ΑΥΤΏΝ,που δεν εχουν διακριτικό τίτλο στον φορέα τους ''ενοικιαζομενα δωματια και διαμερίσματα'',να περιοριστούν στην κατηγορία και στις επιχειρήσεις που έχουν ώς μέλη τους και να ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ να εμπλέκονται-μη γνωρίζοντας νομοθεσίες και λειτουργικές διαδικασίες- στα ενοικιαζόμενα όπου βρίσκονται υπό την σκέπη του συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΑΡΧΉς ΓΕΝΟΜΈΝΗς ΑΠΟ ΤΟ 1992.

Οι ''υπο σύσταση'' σύλλογοι,ομοσπονδίες κτλπ,ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ υπ όψιν απο τους 2 προαναφερόμενους φορείς που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματιων και διαμερισμάτων.

 

 

Πάντα στην διάθεσή σας,

Το ΔΣ Συλλόγου

Το ΔΣ Ομοσπονδίας

Η Πρόεδρος,

Ολγα Ε. Βογιατζή. (τηλ επικοινωνίας: 6975952634)

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)