Πέμπτη, Οκτώβριος 28, 2021
Follow Us
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον.

 

Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων. Καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ Ἄψινθος. Καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν.

Η Αρτεμισία το αψίνθιον (Artemisia absinthium) αποτελεί είδος της αψίνθης, στο γένος της Αρτεμισίας, ιθαγενές στις εύκρατες περιοχές της Ευρασίας και της Βόρειας Αφρικής και ευρέως εγκλιματισμένο στον Καναδά και τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. Ανήκει στα ανεμογαμικά (anemophily) είδη που η επικονίαση γίνεται μέσω του ανέμου. Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό και χρησιμοποιείται ως συστατικό στο οινόπνευμα αψίνθιου καθώς και σε ορισμένα άλλα αλκοολούχα ποτά.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Οι παραδοσιακές κοινωνίες την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Οι τριανταφυλλιές χρειάζονται κλάδεμα κάθε χρόνο για να τις ανανεώσουμε και να μας δώσουν νέα βλάστηση με πολλά υπέροχα τριαντάφυλλα.

Όσοι έχουμε τριανταφυλλιές, γνωρίζουμε ότι το κλάδεμα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη φροντίδα της τριανταφυλλιάς. Οι τριανταφυλλιές που κλαδεύονται σωστά δίνουν περισσότερα λουλούδια, έχουν έντονη βλάστηση και μεγαλύτερη αντοχή στις ασθένειες.

Τα βασικά βήματα που ακολουθούμε για το σωστό κλάδεμα της τριανταφυλλιάς είναι κοινά για όλες τις τριανταφυλλιές, είτε τις έχουμε στον κήπο, είτε βρίσκονται σε γλάστρα. Ανάλογα το είδος της τριανταφυλλιάς, υπάρχουν διαφορετικοί χειρισμοί για να εξασφαλίσουμε ζωηρή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Τα όχι και τόσο δημοφιλή σέσκουλα, συγγενεύουν - όσο περίεργο και αν φαίνεται- με τα παντζάρια, αποτελούν μέρος των διατροφικών συνηθειών πολλών λαών εδώ και αιώνες και μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στη Μεσογειακή διατροφή. Ωμά ή μαγειρεμένα, προσφέρουν μια πλούσια γκάμα βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, προστατεύοντας με διάφορους τρόπους τον οργανισμό. 

 Εδώ και μερικά χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα υγιεινής διατροφής, τονίζει με κάθε ευκαιρία τη σημασία της κατανάλωσης πράσινων φυλλωδών λαχανικών. Ένα από αυτά είναι και τα σέσκουλα που συχνά παραγκωνίζονται από άλλα πιο δημοφιλή. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα παντζάρια, χωρίς να προσφέρουν βρώσιμη βολβώδη ρίζα. Τα σκούρα πράσινα φύλλα και οι μίσχοι τους ωστόσο, είναι εδώδιμα και έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Ποια είναι τα καλύτερα λιπάσματα για ελιές; Ποια εποχή βάζουμε λίπασμα στις ελιές και σε τι ποσότητες; Όσοι ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της ελιάς, γνωρίζουμε ότι η λίπανση είναι μία απαραίτητη καλλιεργητική φροντίδα για να εξασφαλίσουμε υψηλή απόδοση και αύξηση της παραγωγής.

Για να επιλέξουμε το κατάλληλο λίπασμα για τις ελιές, σε συνεργασία με τον γεωπόνο μας, χρειάζεται να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λίπανσης σε πολυετή βάση που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους του χωραφιού και της καλλιέργειάς μας.