Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Περιοδεία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στα Ψαχνά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια να συνεχίσουν αποφασιστικά και με ενότητα τον αγώνα τους και την Κυριακή να "βουλιάξουν" τη Λάρυμνα, απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της περιοδεία που πραγματοποίησε στα μεταλλεία της εταιρείας στα Ψαχνά Ευβοίας την Παρασκευή 11 Φλεβάρη.

 

  Κλιμάκιο της ΤΕ ΕυβοΙας το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και τα μετάλλια της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ αρχικά είχε συνάντηση με την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου.

 

  Τονίζοντας την αταλάντευτη και διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, ο Γιώργος Μαρίνος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και να στηρίζει τον αγώνα τους, με μεγαλύτερη ακόμη ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

 

  "Γνωρίζουμε καλά ότι με αποφάσεις της ΕΕ, της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, έχει τεθεί στο τραπέζι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Το σχεδιάζουν χρόνια και αυτό που το απέτρεψε είναι οι αγώνες των εργαζομένων", σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος μιλώντας στους εργαζόμενους. Πρόσθεσε επίσης ότι στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση αξιοποιεί εκβιαστικά διλήμματα για να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων, όπως επίσης τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να προωθήσει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της που οδηγούν στη μαζική ανεργία, στο κλείσιμο ή πώληση του εργοστασίου σε επιχειρηματικούς ομίλους, στη φτώχεια και το μαραζωμα ολόκληρων περιοχών.

 

  Τόνισε επίσης ότι απέναντι στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα εγκληματικά ηε σχέδια, οι εργαζόμενοι έχουν αντιπαρατάξουν τη μεγάλη πείρα από τους αγώνες αλλά και την πλατεία εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη. "Ο αγώνας μέχρι τώρα καθυστέρησε το εγκληματικό σχέδιο, κράτησε όρθιους τους εργαζόμενους, μέσα στις εργασίες τους και τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Η κυβέρνηση εφάρμοσε όλα τα βρώμικα μέσα για να διασπάσει τους εργαζόμενους",  σημείωσε, προσδιορίζοντας ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή οι εργαζόμενοι με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και τις κινητοποιήσεις τους έστειλαν δυναμική απάντηση στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης.

 

"Τους ανησυχεί ο αγώνας και η αντοχή του. Είναι σημαντική η μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο της Κυριακής", ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος χαρακτηρίζοντάς τις ιδιαίτερα συγκινητικές τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών, των αυτοαπασχολούμενων στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, την ώρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. "Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλου του λαού της περιοχής. Η δύναμη του λαού μπορεί να σταματήσει και τα πιο βρώμικα σχέδια. Έχουμε απέναντι μας εχθρικό κράτος, κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις που συναλλάσσονται χρόνια τώρα με το μεγάλο κεφάλαιο. Με ενότητα και αποφασιστικότητα θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Λάρυμνα και σε αυτό που θα γίνει στα Ψαχνά στις 20 Φλεβάρη", σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απεργιακές και αγωνιστικές διεκδικήσεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό που στενάζουν κάτω από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια, τις ελλείψεις στην υγεία συντονίζουν τη δράση τους και κλιμακώνουν με το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φλεβάρη.

 

  Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους για τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, απορρίπτοντας προτάσεις της κυβέρνησης και δηλώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα. Προσδιόρισε ότι αποτελεί πλήγμα συνολικότερα για την τοπική κοινωνία και αφήνεις την ενέργεια πάνω από 200 εργαζόμενους. Τόνισαν παράλληλα την διαλυτική πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας στην απαξίωση της. Προσδιόρισαν μάλιστα ότι οι εγκαταστάσεις των μεταλλείων είναι εγκαταλειμμένες, τα μηχανήματα σαπίζουν ασυντήρητα, καθώς και ότι τα μεταλλεία και συνολικότερα η ΛΑΡΚΟ υπολειτουργούν, την ώρα την τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.

 

  Κλείνοντας ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε ότι το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό, μαζί με την ανάπτυξη των αγώνων του να βάλει στη συζήτηση και την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος. Ώστε τον πλούτο που παράγει και τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, το νικέλιο, το χρυσό, τα πετρέλαια, την αγροδιατροφική παραγωγή να την καρπώνεται ο εργαζόμενος λαός και όχι μία χούφτα κεφαλαιοκράτες. Ώστε οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρει τα εργαλεία ανάπτυξης στα χέρια του και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.