Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ 13/2/2022

 

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ

Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Aρ.Πρωτ.  -42 -                                                                                             ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

 

Επιστολή

 

Προς:

 

Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες - Εργατικά Σωματεία

Σωματεία & Συλλόγους των Αυτοαπασχολούμενων – Επαγγελματιών - Εμπόρων

Αγροτικούς Συλλόγους - Ομοσπονδίες

Σωματεία Συνταξιούχων

Μαθητικά Συμβούλια - Φοιτητικούς Συλλόγους

Πολιτιστικούς – Τοπικούς Συλλόγους

Αθλητικά Σωματεία

Φορείς των γυναικών, κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ

 

Φίλοι και φίλες 

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών.Θέλει να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας πάνω από 1200 εργαζόμενους, να ξεσπιτώσει εκατοντάδες οικογένειες, να οδηγήσει ολόκληρες τις περιοχές μας σε μαρασμό!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτό το έγκλημα! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας!Η εξέλιξη αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάθε σπίτι κατοίκου των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, θα είναι χτύπημα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι θησαυρός! Τα πολύτιμα μεταλλεύματα και οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις περιοχές μας θα μπορούσαν να καλύπτουν ανάγκες του λαού μας, να δίνουν δουλειά και ζωή σε εκατοντάδες ακόμα οικογένειες.Αντί αυτού, το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων ήταν το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου και των υποδομών που με το μόχθο και το αίμα τους έχτισαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ για δεκαετίες.Για αυτό, χρόνια τώρα απαξίωσαν, εγκατέλειψαν και συκοφάντησαν τη ΛΑΡΚΟ, για να έρθει σαν ώριμο φρούτο το ξεπούλημά της στα επιχειρηματικά μεγαθήρια που ορέγονται αυτό το θησαυρό για το δικό τους κέρδος.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις που έχουμε πάρει με τα Σωματεία μας, δηλώνουμε πως:δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, δεν θα ξεριζωθούμε από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

Για πάνω από δυο χρόνια δίνουμε αυτόν τον τίμιο αγώνα. Αντέξαμε, πήραμε δύναμη από τη δύναμη που μας δώσατε. Τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση του, σας έχουμε ανάγκη ακόμα πιο πολύ. Να στηρίξει ο καθένας και η καθεμιά, με κάθε τρόπο, τα αιτήματά μας για:

  • ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ
  • διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας
  • απόδοση όλων των δεδουλευμένων.

 

Για όλα αυτά, σας καλούμε στη μεγάλη σύσκεψη – συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στον κινηματογράφο «Ίλιον» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ενωμένοι σα μια γροθιά, να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας, το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ