ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ:ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

 

Άγια Άννα 17/02/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι Ρετσινάδες ,Δασεργάτες

 

  Την Πέμπτη 17/02 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Σωματείου μας με μεγάλη προσέλευση, αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου. Τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε ομόφωνα η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ιστιαίας ως μια αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουμε μέχρι να υλοποιηθούν όλα μας τα αιτήματα.         

  Πριν από λίγες μέρες λάβαμε την απόφαση από το υπουργείο εργασίας με θέμα την ένταξη μας στη προβλήματα:

 

  • Το πρόγραμμα ξεκινάει από Πρωταπριλιά σαν ψέμα μετά από 4 μήνες καθυστέρηση και μας αφήνει για ένα μήνα ανασφάλιστους.
  • Το πρόγραμμα τελειώνει μετά από τρία χρόνια (31 Δεκέμβρη του 2025) αντί για τα 7 χρόνια που λέγανε.
  • Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα μας βάζανε τα ένσημα της περσινής χρονιάς ακόμα τίποτα.
  • Εκτός αυτών παραμένει το πρόβλημα με τους υλοτόμους που δεν είχαν ενασχόληση με την ρητίνευση, που όχι μόνο δεν αποζημιώθηκαν πουθενά αλλά ούτε και για τα ξύλα που είχαν ήδη εξελεγχθεί μέσα στο δάσος όταν κάηκε. Δεν προβλέπετε τίποτα για την εξασφάλιση εργασίας και ουσιαστικά θα μείνουν άνεργοι αφού δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.

 

Με βάση όλα αυτά τα ζητήματα και ότι άλλη εξέλιξη προκύψει και για να αυξήσουμε την πίεση διεκδίκησης των αιτημάτων μας : 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/02 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00Π.Μ

 

 

 

 

 

 

  Το ΔΣ του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Ευβοίας

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)