ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Απο τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σας επισυνάπτουμε δήλωση της επικεφαλής της παράταξης Δυναμική Πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού κας Λίνας Ευσταθίου σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 20/01/2021 και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Στον σύνδεσμο  https://youtu.be/HUBYO3YRjlg μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα στο 1:18:50

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και κακοποίησης. Η δε λεκτική ακράτεια και η υποτίμηση ενός ανθρώπου μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με την άσκηση εξουσίας και οπωσδήποτε δεν αποτελούν υγιή τρόπο έκφρασης. Είναι πραγματικά το λιγότερο λυπηρό να γινόμαστε μάρτυρες ανεπίτρεπτων συμπεριφορών και λεγομένων μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν εκλεγεί από το λαό μεταξύ άλλων και για να διαφυλάττουν ηθικούς κανόνες και ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών.
Άραγε, πώς θα αισθανόταν κανείς όταν τη στιγμή που παρακολουθούν όχι μόνο πολίτες αλλά και τα ίδια του τα παιδιά ο Δήμαρχος τον μεμφόταν ότι πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή; Και ακόμη χειρότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο να μην ζητά από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την σαρκαστική και ειρωνική φράση του αλλά και να διακόπτει βιαίως την συνεδρίαση χωρίς να μου επιτρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να προστατέψω την αξιοπρέπεια μου;
Θα ήταν πολύ εύκολο να μετατρέψω τον θύτη σε θύμα. Αφήνω όμως τον δήμαρχο κο Γιάννη Κοντζιά στην κρίση του κόσμου παραθέτοντας το ηχητικό απόσπασμα από την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης. Επίσης, δηλώνω πως η σιωπή δεν ταιριάζει σε κανέναν άνθρωπο και σε καμία γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά στη σφαίρα της δημόσιας ζωής. Θα στηλιτεύω οποιαδήποτε άδικη και ανάρμοστη συμπεριφορά, από όποιον κι αν προέρχεται και θα συνεχίσω να λέω αλήθειες όσο κι αν αυτές δεν είναι εύηχες για κάποιους. Με γνώμονα ότι ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι πολιτικός και μόνο, συνεχίζω να παλεύω για το καλό του τόπου μας μακριά από αντιπαραθέσεις που προσβάλλουν και τους ίδιους τους πολίτες επιζητώντας την συναίνεση και όχι την σύγκρουση. Τέλος, επιφυλάσσομαι για την περίπτωση που στο μέλλον δεχθώ οποιαδήποτε σεξιστικού ή άλλου τύπου επίθεση.

ΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)