Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

γράφει η Κατερίνα Αθηνιώτου Παπαδάκη

 

Από πότε η επιστήμη είναι πάνω από την ελευθερία;
Από πότε το εργαλείο είναι πάνω από τον άνθρωπο;
Πόσες σειρές μαρτύρων και ηρώων πρέπει να θυσιαστούν από τους κατά καιρούς Καίσαρες για να αντιληφθεί η ανθρωπότητα ότι η επιβολή είτε στο πνεύμα είτε στο σώμα αποτελεί ουσιαστική προσβολή απέναντι στην ανθρώπινη φύση;


Γυρίζουν οι καιροί, δοκιμαζόμαστε πάλι στο αν αντέχουμε να παραμείνουμε άνθρωποι. Πρέπει να ξαναδώσουμε μαρτυρία λοιπόν, για το αν αξίζουμε να είμαστε ελεύθεροι. Για το αν μετράει η ελευθερία μας όχι απλώς πάνω από τις επιστήμες μας αλλά ακόμα και πάνω από τη ζωή μας. Αν ισχύει ακόμα το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» που υπογραμμίζει τον σταυρό στη σημαία μας ή αν πρέπει να σηκώσουμε μια παντιέρα με το φαρμακευτικό φίδι και τη διαβολή «επιστήμη ή θάνατος».
Επιμελώς αποκρύβεται ότι η χειραγώγηση της επιστήμης από τους προαγωγούς των χρηματιστηρίων έχει φέρει σε οικολογικό αδιέξοδο ολόκληρο τον πλανήτη. Βίασε τον αέρα που αναπνέουμε, τα νερά , την τροφή μας, τα δάση μας, άλωσε τις αξίες μας, μετάλλαξε τις κοινωνίες μας, δεν άφησε τίποτα δίχως τη φθοροποιό σφραγίδα της. Αυτή είναι η επιστήμη που μεταλλάχθηκε σε αλάθητο δόγμα και απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στα νέου τύπου σκευάσματά της. Όλα τα επιστημονικά μέσα επιστρατεύονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ατομικές, πυρηνικές, γενετικές, ψηφιακές τεχνολογίες εντάσσονται στην επιβολή μιας νέας τάξης πραγμάτων.
Καλείσαι, λοιπόν, να παραβλέψεις όλες τις τραγικές αστοχίες της επιστήμης και να δηλώσεις απόλυτη υποταγή, να προσκυνήσεις, να μην τολμήσεις να κρίνεις ούτε καν να την αμφισβητήσεις ακόμα κι όταν απαιτεί δίχως τη συγκατάθεσή σου να μπει στο σώμα το δικό σου και στο σώμα των παιδιών σου. Μάλιστα έχει νομοθετικά χορηγηθεί ασυλία στις φαρμακοβιομηχανίες και σε όσους ιατρικούς ή πολιτικούς φορείς εμπλέκονται, ώστε για την οποιαδήποτε σε βάθος χρόνου επιπλοκή στην υγεία μας να μην λογοδοτήσουν ποτέ.
Από ότι φαίνεται κηδεύσαμε την δημοκρατία και περάσαμε σε δικτατορία με κάλυψη επιστημονική. Η νέα τάξη πραγμάτων είναι ένας νέος τύπος λαϊκής τρομοκρατίας όπου όποιος δεν υπακούει στους G-καίσαρες ( G από το God;) θα εξαθλιώνεται μέχρι εξοντώσεως.
Τα μαθηματικά υποστήριξης της πανδημίας στηρίχθηκαν σε απόλυτους αριθμούς και όχι σε ποσοστά και μάλιστα ποσοστά συγκρίσιμα ως προς την επικινδυνότητα με άλλου τύπου ιώσεις. Υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για την υγεία μας όταν μας οδηγούν καθημερινά σε αθλιότερες συνθήκες εργασίας, μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε διατροφή, ούτε θέρμανση, ούτε φαρμακευτική περίθαλψη, όταν συρρικνώνουν δομές υγείας και παιδείας, όταν μας κονσερβοποιούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν δωροδοκούν τα ΜΜΕ να βομβαρδίζουν μεθοδευμένα την ψυχολογία μας, να ταΐζουν το νου μας “shopping” και “bachelor”, όταν μας τηλεκατευθύνουν τον έναν εναντίον του άλλου.
Αλλά τι είναι αυτό που πραγματικά εξωθεί την κυβέρνηση σε στοχευμένη ως προς τον λαό επιβολή προστίμων και μάλιστα προς τους μεγαλύτερους ηλικιακά, τους γονείς και τους παππούδες μας που σήκωσαν στις πλάτες τους την οικοδόμηση αυτής της χώρας; Και γιατί από την πλειοψηφία των υπόλοιπων κομματικών συνδυασμών υπάρχει συστράτευση ή μη ουσιαστική αντίδραση; Φοβάμαι ότι η πραγματική απάντηση δεν βρίσκετε στη διασπορά κανενός ιού αλλά στην αδυναμία της πολιτείας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες. Διότι αφού η νέα διεθνής πολιτική τάξη πραγμάτων περνά όλο τον κρατικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες, πρακτικά πλέον το κράτος προκειμένου να έχει έσοδα καταφεύγει σε δανεισμούς, φορολογίες και πρόστιμα. Μάλιστα η λογική των προστίμων επιτελεί διπλή εκδούλευση, από την μία μαζεύει το χρήμα πάλι από τους ασθενέστερους οικονομικά και από την άλλη καταφέρνει να κάνει τον πολίτη να αισθάνεται υπόλογος και παράνομος ώστε να δικαιολογούνται αυστηρά μέτρα ελέγχου και καταστολής καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς του προσωπικού μας βίου από τις αναστολές εργασίας, μέχρι την ηθική και απόλυτα απαράβατη ανθρώπινη υποχρέωση να παραβρισκόμαστε -με όλα τα απαραίτητα μέτρα- στο προσκέφαλο του αγαπημένου μας που ασθενεί ή αποδημεί.
Η αφαίμαξη των λαών δρομολογείται μέσα από την κάθε ιδιωτικοποίηση και δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με εργασιακό μεσαίωνα αλλά τον με μεθοδευμένο επιστημονικοφανή στραγγαλισμό κάθε ελευθερίας.

 

 Κατερίνα Αθηνιώτου Παπαδάκη

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)