Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη  (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

 

Χαίρετε αγαπητοί φίλοι του βιβλίου! Καλά Χριστούγεννα! Από μικρός θυμάμαι διηγήσεις και ιστορίες που άκουγα για τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ το πνεύμα των εορτών μέσα από μερικά από τα ωραιότερα διηγήματα της ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, δημιουργήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Ντοστογιέφσκι και πολλών άλλων συγγραφέων, με τον ανοιχτό κόσμο του Youtube, ειδικότερα δε με ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν, λόγω προβλημάτων όρασης ή αναλφαβητισμού, ή και επειδή τους αρέσει να ακούνε κάτι μέσα στο αυτοκίνητο κολλημένοι στην κίνηση ή σε κάποιο μεγάλο ταξίδι.

 

Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το κείμενο αυτούσιο, για να μπορείτε να διαβάζετε παράλληλα με το βίντεο: https://dromospoihshs.home.blog/2019/...

Πληροφορίες για το διήγημα: Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1896 στην εφημερίδα Ακρόπολις.

©Δεν έχω πνευματικά δεδομένα επί του έργου. Η αναπαραγωγή γίνεται αυστηρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Μπορείτε να ακούσετε τα διηγήματα στις παρακάτω πλατφόρμες: Spotify https://open.spotify.com/show/75lL7Jw... Anchor: https://anchor.fm/andreas-playmobileg... Pocketcast https://pca.st/sq4ajxza Radiopublic: https://radiopublic.com/-6vvQ21 ΚΑΙ στo google podcasts : https://www.google.com/podcasts?feed=...

 

 

 

 

Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη  (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)