Το Νοσοκομείο πρέπει να είναι στον τόπο μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 

σχόλιο της Κατερίνας Ἀθηνιώτη-Παπαδάκη 

 « ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΟΓΙΑΣ»

 

Τυχαίο που μετά τό ολοκαύτωμα της Βόρειας Εύβοιας θυμήθηκαν τό άνοιγμα δρόμου από το όρος Κανδήλι; Είναι προφανές ότι βιάζονται να φέρουν τις «αναπτυξιακές» τους δομές. Μέχρι τώρα τό φυσικό φράγμα του όρους διαφύλαξε τό φυσικό κάλλος της περιοχής. Κάποια στιγμή ο Δήμαρχός μας προσπάθησε να ενταχθεί η Βόρεια Εύβοια στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο προκειμένου να προστατευτεί και να αναδειχτεί ο φυσικός, ιστορικός και πολιτισμικός πλούτος της περιοχής και να δρομολογηθεί μια φιλικότερη για τό περιβάλλον ανάπτυξη. Το σχέδιο ναυάγησε και με καμένη τη γη μας από άκρη σε άκρη βλέπουμε να δρομολογούνται αιολικά πάρκα. Άρα χρειάζονται δρόμους. Μια εύκολη πρόσβαση για να διαχειριστούν εκμεταλλεύσιμα τον απογυμνωμένο, εξ αιτίας τους, τόπο μας. Τι ακόμα σχεδιάζουν δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, όπως δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι με μία μόνο φωτιά και με μηδέν μποφόρ θα γίνονταν ολόκληρη η ωραιότητα της γης μας παρανάλωμα (πυρανάλωμα) από τους  «Νέρωνες» της κακώς εννοούμενης οικονομίας. Μπορούμε να δούμε όμως τα αποτελέσματα αυτών των οικονομικών οραματισμών στα οικολογικά αδιέξοδα, στα βιομηχανικά μοντέλα, στον δηλητηριασμένο αέρα των πόλεων, στα μολυσμένα νερά , στη διάβρωση των εδαφών, στο αδιαχώρητο των σκουπιδιών και των τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων, στην αλλαγή του κλίματος και ειλικρινά άκρη δεν βρίσκω σε αυτό τό κουβάρι της αλογίας που βιάζει την γη και τον άνθρωπο.

Τό επιχείρημα ότι το άνοιγμα του δρόμου θα εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν είναι παρά ένας έντεχνος τρόπος αποπροσανατολισμού. Το Νοσοκομείο πρέπει να είναι στον τόπο μας.  Διότι κάθε λεπτό καθυστέρησης στις περιπτώσεις εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων αλλά και ατυχημάτων σημαίνει μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία μας και οι γιατροί-βουλευτές μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι εγκληματικό για τους κατοίκους. Εάν υπάρχουν χρήματα για ένα τόσο δαπανηρό έργο  γιατί να μην τα διεκδικήσουμε ώστε να αναβαθμιστεί το Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας σε Νοσοκομείο; Η στοιχειώδης ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών μας θεωρεί αναγκαιότερη την κατασκευή δρόμου;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ο δόλιος τρόπος συλλογής υπογραφών ώστε να φανεί η δική τους επιδίωξη ως δικό μας αίτημα, να γίνει η δική τους δουλειά  και να εισπράξουν και εύσημα.  Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση δεν φαίνεται ο φορέας που υποκινεί την συλλογή των υπογραφών. Επιπλέον, μας λοιδορούν δίνοντάς μας την εντύπωση ότι με μαζικές υπογραφές λύνονται προβλήματα. Δεν είμαστε μάζα, είμαστε λαός και δυστυχώς επειδή δεν τους τιμωρήσαμε ποτέ δεν να μας σέβονται.  Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια φράση του ποιητή Κώστα Μόντη:

 ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ

της Κατερίνας Ἀθηνιώτη-Παπαδάκη 

------------------------------------------

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους.

ο ΔΙΑΥΛΟΣ News δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται ή είναι αναδημοσιεύσεις.

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)