Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

γράφει ο Πάνος Τσεπενέκας (συγγραφέας)


Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας αποφάσισαν και διέταξαν να διακοπεί στον αέρα η απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του εν ενεργεία προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.

«Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο παρουσιαστής του MSNBC. Ένας παρουσιαστής γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα δικαστής και κριτής της αλήθειας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Τα δικαστήρια είναι πλέον περιττά, αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι. Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News διέκοψαν επίσης την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου.


     Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Ο Ντόναλντ Τράμπ, άσχετα αν κάποιος συμφωνεί με τις απόψεις του ή όχι, είναι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις πρόσφατες εκλογές και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα περισσότεροι από 70 εκατομμύρια αμερικανοί πολίτες, σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος, τον ψήφισαν.


Είναι γνωστό ότι τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ δεν υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση αλλά αντίθετα υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών του παρασκηνίου. Συνήθως όμως τηρούν κάποια προσχήματα πλουραλισμού και δημοκρατικότητας προκειμένου να γίνονται πιστευτά από το ευρύ κοινό τους. Στην Ελλάδα ζήσαμε αυτόν το ρόλο τους στο περιβόητο «σκάνδαλο» της Ι. Μ. Βατοπεδίου όπου για μήνες ολόκληρους παραπλανούσαν συστηματικά την κοινή γνώμη, μέχρι να πετύχουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους. Και όταν η δικαιοσύνη δικαίωσε και απάλλαξε οριστικά το μοναστήρι από όλες τις κατηγορίες δεν ένοιωσαν την ανάγκη ούτε να προβάλλουν το αποτέλεσμα της δίκης, ούτε φυσικά να ζητήσουν συγνώμη από τα πρόσωπα που σπίλωσαν.


Στην ιστορία οι αυτοκρατορίες καταρρέουν από την εσωτερική σήψη, τη διαφθορά, την απαξίωση των θεσμών και σπάνια από τις επιθέσεις των εξωτερικών εχθρών. Η αμερικανική υπερδύναμη υποσκάπτοντας η ίδια τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκε η εκρηκτική άνοδός της δημιουργεί τις συνθήκες για την πτώση της.


Π.Τ. 8/11/20

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)