ΠΡΟΤΥΠΑ και πρότυπα.

γράφει ο Πάνος Τσεπενέκας (συγγραφέας)

Ένα έθνος που βρίσκεται σε δημογραφική κρίση και φλερτάρει με την ιστορική εξαφάνιση, εάν θέλει να επιβιώσει και να αναστρέψει αυτήν την πορεία πρέπει να προβάλλει στους νέους του ισχυρά, θετικά πρότυπα οικογένειας.

Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί αναμφίβολα ένα αρνητικό πρότυπο. Στην εποχή που βασιλεύει η εικόνα η υπέρ-προβολή της οικογένειας δύο ανδρών και του σκύλου τους, που σχεδιάζουν μάλιστα να αποκτήσουν δύο αγόρια από παρένθετη μητέρα, είναι καταστροφική.

Εάν ο νέος αρχηγός είναι πραγματικά ικανός και έχει ειλικρινή πρόθεση να προσφέρει στην πατρίδα θα έπρεπε να κρατήσει για τον εαυτό του τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και να μην τις προβάλει σαν ένα βασικό στοιχείο του βιογραφικού του.

Παρακάμπτοντας το μεταφυσικό ερώτημα τι σημαίνει στις μέρες μας «αριστερά» και «αριστερός», και πόσο «αριστερός» είναι ο νέος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι είναι ένας εν δυνάμει μελλοντικός πρωθυπουργός και ένα ισχυρό πρότυπο μέσα στην κοινωνία.

Όμως, ο Ελληνισμός για να επιβιώσει στη σημερινή επικίνδυνη ιστορική συγκυρία, χρειάζεται αρχηγικά πρότυπα σαν τον Βασίλη Σπανούλη και όχι σαν τον Στέφανο Κασσελάκη.

“ο  έχων  ώτα  ακούειν  ακουέτω”

 

Πάνος Τσεπενέκας 13/10/2023

 

ΣΣ: η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, είναι απο το internet...

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)