Γ. Καρατζουδης:  "Έχουμε μπροστά μας μεγάλους και δύσκολους αγώνες."

 Στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω απο το ΚΥ Ιστιαίας, είχαμε μια μικρή συζήτηση με τον Γιάννη Καρατζούδη (ήταν υποψήφιος Περιφερικός σύμβουλος του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ).

Νοιώθουμε την ανάγκη αυτή τη συζήτηση να την μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας:

 

Καλημέρα Γιάννη, είχαμε καιρό να βρεθούμε σχεδόν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέπω όμως δεν το βάζεις κάτω.

Καλημέρα Χρήστο, καλώς σε ξαναβρίσκω. Ναι, έχεις δίκιο έχουμε καιρό, βεβαία τα αποτελέσματα των εκλογών για τον συνδυασμό μας δεν ήταν τα καλύτερα, ή αν θέλεις, δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε.

Άλλα το θέλουμε, μεχρι και το μπορώ και το πώς, έχει μεγάλη διαφορά. Έγινε ένας συνδυασμός και όλη η πολιτική μας στήθηκε στην καλή αναγνωσιμότητα του επικεφαλής μας. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος μας. Ξεχάσαμε ότι οι εκλογές έχουν να κάνουν με οικονομία, με καθημερινή επιβίωση των συνανθρώπων μας, με το περιβάλλον και τις καταστροφές. Και βεβαία με πολιτικές που ορατά θα εξασφαλίζουν την σταθερότητα και την οικονομικοκοινωνική άνοδο και την πολιτισμική άνοδο των κατοίκων της περιφέρειας. Με λίγα λογία, πήραμε το κακό μοντέλο που εφάρμοσε δυο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο λαοπρόβλητος Αλέξης Τσίπρας και ο κακός Μητσοτάκης.

Και ενώ το είχαμε δοκιμάσει τυφλά, το εφαρμόσαμε στις Περιφερειακές με τον Απόστολο Γκλέτσο, που τον ήξερε και η γιαγιά στο πιο απόμακρο χωριό, ενάντια στο ανίκανο Φάνη Σπανό. Όταν δεν έχεις πολιτικές, οι πολιτικές σε τιμωρούν. Ή αν θέλεις, ενώ έχεις ένα πρόγραμμα, αντί να το προβάλεις κρύβεσαι πίσω από φανταχτερό όνομα του επικεφαλής .

 

Γιάννη μπορεί και να έχεις δίκαιο, άλλα εσύ όμως δεν το βάζεις κάτω, είσαι σήμερα εδώ μαζί με τους Δημότες του Δήμου Αιδηψού – Ιστιαίας, και διεκδικείς ένα καλύτερο κέντρο υγείας στο Δήμο μας. Αν και είσαι κάτοικος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Χρήστο Θέλω να σου πω πρώτον ότι έχω πια ξεχάσει πόσα χρόνια είμαι μαχόμενος αριστερός πολίτης, τόσο του τόπου μας άλλα όσο και για την χώρα μας.

Πρώτον, θα ήταν αδύνατον για ένα κάτοικο της περιοχής και μάλιστα μαχόμενο, να απουσιάζει από μια τέτοια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Το θέμα υγείας και τα σωστά επανδρωμένα Κ.Υ στην Β.  Εύβοια δεν έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς ή τις πολιτικέ. Έχουν να κάνουν με τις Ζωές μας.

Αν αντιληφθούμε αυτό θα έπρεπε όλοι οι κάτοικοι να είναι στο πόδι, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τα κέντρα εξουσία ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.  Και ότι είμαστε πια αποφασισμένοι να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, σαν πολίτες φορολογούμενοι και μάλιστα αδρά φορολογούμενοι . Ζητάμε απλά  θέματα: σωστά  επανδρωμένα  Κ.Υ. στην Β. Εύβοια και ένα επανδρωμένο και εξοπλισμένο Ε.Κ.Α.Β. Και βέβαια ένα Μικρό Νοσοκομείο.

Αν αναλογιστούν οι κυβερνόντες, σε πια περιοχή ζούμε και μάλιστα χωρίς ένα σωστό και γρήγορο κεντρικό δρόμο προς τα κέντρα ( ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ ), τότε θα καταλάβουν ότι αυτά που ζητάμε είναι τα ελάχιστα σε σχέση με τις ζωές που χάνουμε.

Ο υπάλληλος Σερέτης έκανε μέγα ατόπημα, με την αλλαγή της ικανοτάτης προϊστάμενης συντονίστριας του Κ.Υ Ιστιαίας. Νομικά μπορεί να στέκει , ηθικά στην οικογένεια των γιατρών όχι. Δεν διοικούμε τις υπηρεσίες με τους κολλητούς, αλλά με τους ικανοτέρους σε εμπειρία και γνώση.   

Δεύτερον όπως είπαμε και πριν, δεν πέρασε πολύς καιρός που είχαμε αυτοδιοικητές εκλογές και εγώ ήμουν Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Εύβοιας και μάλιστα το κύριο βάρος και η μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα μου ήταν και είναι η Β. Εύβοια, μια που είναι και ο τόπος μου.

Δηλαδή πριν από λίγο καιρό αυτοί οι κάτοικοι της περιοχής, μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με τίμησαν με την ψήφο τους, ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό χώρο βρίσκονταν. Θα σου πω εδώ στην Β. Εύβοια με την ψήφο τους με ψήφισαν μέχρι και ψηφοφόροι της Ν.Δ.  

Για μένα φυσικό είναι να είμαι μαζί τους και δίπλα τους και να αγωνίζομαι για τα κοινά μικρά η μεγάλα θέματα επιβίωσης μας και της καλυτέρευσης των ζωών μας.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλα τα θέματα και ειδικά για τα θέματα περιβάλλοντος,  υγείας ,παιδείας, πολιτισμού,  στην Β. Εύβοια  και γενικά στην Εύβοια. 

Χρήστο έχουμε μπροστά μας δύσκολα χρόνια, με σχεδία Μπένου, με οικονομία και επίσημη παραοικονομία, με ένα κατεστραμμένο οικονομικά και ηθικά κράτος. Έχουμε μεγάλους και δύσκολους αγώνες, ας συσπειρωθούμε οι κάτοικοι και ας δίνουμε από κοινού πια τους αγώνες σε αυτήν την νεοφιλελεύθερη καταστροφική πολιτική που επέλεξε η Κυβέρνηση.

Χρήστο εσείς οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας έχετε πολύ και δύσκολη δουλειά να κάνετε, και πρέπει να την κάνετε και πρέπει να βρίσκεστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Μια που καλά το ξέρετε ότι τα μεγάλα και κεντρικά ΜΜΕ είναι στα χέρια της κεντρικής εξουσία και λιβανίζουν αναγκαστικά τα αφεντικά τους.

Πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε ταχτικά, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να  μας αφήσει χωρίς μαζικούς και διεκδικητικούς αγώνες.

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)