ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

του Πάνου Τσεπενέκα

(συγγραφέα)

 


Να εμπιστεύεστε τη γνώμη των ειδικών και όχι των πολλών, μας δίδαξε ο μεγάλος Έλληνας σοφός Σωκράτης. Δεν μας είπε όμως τι να κάνουμε όταν οι ειδικοί διαφωνούν μεταξύ τους. Και όταν οι ειδικοί διαφωνούν για τα αίτια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου κανένα πρόβλημα. Όταν όμως διαφωνούν για θέματα που αφορούν την προσωπική μας υγεία και την υγεία της οικογένειας μας, και καλούμαστε εμείς να πάρουμε την ευθύνη τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Στην περίπτωση του κορονοϊού ο πολίτης βρίσκεται μέσα στο φόβο και στη σύγχυση αδυνατώντας να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Υπάρχει από τη μία μεριά η κυρίαρχη άποψη που την προωθούν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ – έχουν πληρωθεί άλλωστε γι’ αυτό – και υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, επίσης ειδικών, που πρέπει κάποιος να τις αναζητήσει στο διαδίκτυο για να έχει μια σφαιρική ενημέρωση για το θέμα. Αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι οι ειδικοί της κυρίαρχης άποψης έχουν εξασφαλίσει από την πολιτεία νομική ασυλία.

Ας δούμε πρώτα ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από τους πίνακες κρουσμάτων και θανάτων ανά τον κόσμο. Στοιχεία 11/5/2021.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα η μακρινή Σιγκαπούρη έχει ουσιαστικά λύσει το θέμα της θεραπείας του κορονοϊού με πρακτικά μηδενικές απώλειες! Τι ακριβώς ιατρικό πρωτόκολλο θεραπείας ακολουθούν; Δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσει το γεγονός αυτό; Η Ιταλία, από την άλλη πλευρά, δεν είναι κάποια υπανάπτυκτη χώρα της Αφρικής. Γιατί είχε τόσους νεκρούς, ειδικά το πρώτο διάστημα της πανδημίας; Ποιος καθόρισε τα πρωτόκολλα θεραπείας που αργότερα αποδείχθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα; Και αυτοί που τα καθόρισαν δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να δώσουν κάποιες εξηγήσεις; Μήπως τελικά ο κορονοϊός θεραπεύεται με τα υπάρχοντα ιατρικά μέσα, χωρίς να είναι ανάγκη να καταφύγουμε στις “βαριές” λύσεις των εμβολίων;

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα των εμβολίων και ας επισημάνουμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν είναι ιατρικές σχολές, ούτε πανεπιστήμια, ούτε βέβαια φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι κολοσσιαίες εμπορικές επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος το οποίο δεν το επιδιώκουν πάντα με νόμιμους τρόπους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου η γνωστή μας PFIZER το 2009 πλήρωσε 2,3 δισεκατομμύρια(!) δολάρια για να διευθετήσει ποινικές και αστικές υποθέσεις της. Ας θυμηθούμε επίσης και το σκάνδαλο NOVARTIS που άγγιξε εκτός από τους συνήθεις ύποπτους γιατρούς και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Στο πρόβλημα της πανδημίας οι φαρμακευτικές επικεντρώθηκαν στη γρήγορη κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα το έκαναν οι πάντες παρά στην κυκλοφορία ενός φαρμάκου που θα απευθυνόταν μόνο σ’ αυτούς που θα είχαν ασθενήσει. Σίγουρα έξυπνη εμπορικά κίνηση. Επειδή όμως ο χρόνος δεν επαρκούσε για να ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται, η διαδικασία ελέγχου των εμβολίων πέτυχαν να πείσουν τις κυβερνήσεις να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια ενώ ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές. Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι οι κατασκευαστές των εμβολίων COVID-19 έχουν απαλλαγεί από κάθε νομική ευθύνη για τις βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλιά τους. Έτσι, όποιος κάνει το εμβόλιο αναλαμβάνει ίδιος την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες. Πολύ καλή συμφωνία για τις εταιρείες.
Σίγουρα οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι έχει κάποιο νόημα να διακινδυνεύσουν να κάνουν ένα πειραματικό στην ουσία εμβόλιο για να αποφύγουν τον κίνδυνο νόσησης από τον κορονοϊό. Τα παιδιά όμως και οι νέοι γιατί να το κάνουν; Αφού ο κίνδυνος που διατρέχουν από τον κορονοϊό είναι πρακτικά μηδενικός. Ποιος εγγυάται και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν μακροχρόνιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιάσουν αυτά τα εμβόλια; Τι θα προσφέρει ο εμβολιασμός των νέων όταν και οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό; Ποιος δίνει οδηγίες να κάνουν το εμβόλιο και αυτοί ακόμα που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αναπτύξει φυσικά αντισώματα;
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα μπαίνουμε και στη φάση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός! Δηλαδή, να υποχρεώσουμε ανθρώπους να προβούν σε ιατρική πράξη χωρίς τη θέλησή τους ξυπνώντας φρικτές μνήμες που πιστεύαμε ότι η ανθρωπότητα είχε αφήσει για πάντα πίσω της.
Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός στόχος; Να αντιμετωπίσουμε τον ιό ή να εμβολιάσουμε όλη την ανθρωπότητα;

Υπάρχει τέλος το μυστήριο της προέλευσης του κορονοϊού. Ο ιός εμφανίστηκε πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου όλως «τυχαίως» υπάρχει και το αντίστοιχο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Οι Κινέζοι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ισχυρίζονται ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν από πού ξεκίνησε ο ιός! Σε κάθε περίπτωση η Κίνα και ο Π.Ο.Υ. έχουν μεγάλη ευθύνη για την παγκόσμια διάδοση του ιού. Πως η Κίνα σφράγισε τη Γιουχάν για να μη διαδοθεί ο ιός στο εσωτερικό της χώρας και άφησε ανοιχτά τα αεροδρόμια για ταξίδια στο εξωτερικό; Δεν ήταν μια ιδανική ευκαιρία για τις ΗΠΑ να γονατίσουν τον μεγάλο ανταγωνιστή τους με αφορμή τον ιό; Γιατί η Κίνα έμεινε στο απυρόβλητο; Και την πλήρωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ που τόλμησε να μιλήσει για τις ευθύνες της Κίνας και του Π.Ο.Υ.; Ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην αρχηγός της CIA και ίσως επόμενος πρόεδρος Μάικ Πομπέο δήλωσε ευθαρσώς ότι: « οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Ουχάν αρρώστησαν με συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 το φθινόπωρο του 2019, μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία στην Ουχάν». Ο Πομπέο αποκάλυψε επίσης ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο μελετούσαν έναν κορονοϊό νυχτερίδας γνωστό ως RaTG13, «τουλάχιστον από το 2016». Εκτός από τον κινέζικο στρατό ποιοι άλλοι είχαν πρόσβαση στο Ινστιτούτο; Μήπως είχαν και οι φαρμακευτικές εταιρίες;
Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ίσως να μην τις μάθουμε ποτέ. Όμως από τα στοιχεία που διαρρέουν μπορούμε να μάθουμε ποιοι κέρδισαν και ποιοι κερδίζουν από αυτήν την περιπέτεια της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, ανάμεσά τους ο Ελον Μασκ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και οπωσδήποτε ο Μπιλ Γκέιτς, αύξησαν τον πλούτο τους κατά 319 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2020, όταν ο υπόλοιπος κόσμος υπέφερε οικονομικά από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων lockdown. Ας μην μιλήσουμε βέβαια για τα αστρονομικά κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο κόσμος μας είναι κόσμημα, είναι όμορφος αλλά δυστυχώς απέχει πολύ από το να είναι ηθικός και αγγελικά πλασμένος. Ο μεγάλος Έλληνας σοφός Πλάτων πριν 2500 χρόνια μας προειδοποίησε «Πάσα τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καί τής άλλης αρετής, πανουργία, ού σοφία φαίνεται». Μετάφραση: Κάθε επιστήμη, όταν χωρίζεται από τη δικαιοσύνη και την υπόλοιπη αρετή, γίνεται πανουργία κι όχι σοφία.
Συμπερασματικά, μάλλον δεν πρέπει να κρατάμε μόνο αποστάσεις μεταξύ μας, για να μην μεταδίδεται ο ιός, αλλά πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και από τις θέσεις των «ειδικών» και των κυβερνητών μας μέχρι η ίδια η ζωή να φανερώσει την πολυπόθητη αλήθεια.

Πάνος Τσεπενέκας 21/5/2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)