Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Ανοιχτή συνέλευση με θέμα "το νερό στη Λιχάδα"

 

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς κάνει την έναρξη της ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.

Μοναδικό θέμα της συνέλευσης η ενημέρωση των κατοίκων για τα αποτελέσματα της υδρογεωλογικής μελέτης του καταξιωμένου επιστήμονα γεωλόγου  Βαγγέλη Καμπούρογλου.

 

Ο γεωλόγος Βαγγέλης Καμπούρογλου, παρουσιάζει αναλυτικά και κατανοητά, την υδρογεωλογική μελέτη που πραγματοποίησε εδώ και μήνες στην περιοχή της Λιχάδας.
Αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι η πρόταση διάνοιξης επτά νέων γεωτρήσεων που θα εξασφαλίσουν πόσιμο νερό.
 

 

«Πάντα πρέπει να εξαντλούμε τους φυσικούς τρόπους άντλησης πόσιμου νερού. Η αφαλάτωση είναι πάντα η τελευταία μας λύση» τονίζει ο γεωλόγος επιστήμονας Βαγγέλης Καμπούρογλου , απαντώντας σε επαναλαμβανόμενα ερωτήματα συγκριμένων δημοτών στην ενότητα της Λιχάδας, τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση συνδημοτών μας.

Το λόγο παίρνει και ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς…
 
 
 
Την έντονη αντίδραση του κου Καμπούρογλου προκάλεσαν «συγκεκριμένα» ερωτήματα, σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του έργου, την εργολαβία, και την επάρκεια του νερού.
Το λόγο παίρνει και πάλι ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς: «Οφείλουμε να δώσουμε στην περιοχή νερό ύδρευσης, ενώ για άρδευση των μπαχτσέδων, ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο προμελέτης για μεταφορά νερού από την λεκάνη Ιστιαίας – Ωρεών».
 
 
Γιάννης Κοντζιάς: «οφείλουμε ΣΕΒΑΣΜΟ στο πρόσωπο του επιστήμονα. Το κεντρικό κράτος «πέρασε από κόσκινο» την πρότασή μας, πριν την χρηματοδότησή της. Αυτό στην ουσία εξασφαλίζει την επιτυχία του έργου».