Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρουσία ΜΑΤ στην Ιστιαία (VIDEO και απο τη Διαβούλευση)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στην πλατεία Ιστιαίας με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας για την διαβούλευση με επιλεγμένους εκπροσώπους φορέων την πολύπαθης πυρίκαυστης Βόρειας Εύβοιας.


Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν ξεπέρασε τα εκατόν πενήντα άτομα, σε μια μέρα που ήταν πολύ κρύα και βροχερή, μια μέρα που ο περισσότερος κόσμος βρισκόταν στις δουλειές τους. Φυσικά αυτό δεν δικαιολογεί με τίποτα την απουσία των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας σε μία τόσο σημαντική ημέρα μετά τις καλοκαιρινές φωτιές και τις πλημμύρες των πρώτων βροχοπτώσεων.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία από την πλατεία Ιστιαίας προς τα Λύκεια Ιστιαίας όπου πραγματοποιούνταν η διαβούλευση, αλλά αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ τους σταμάτησαν πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Εκεί έγινε συζήτηση με τον υπεύθυνο των ΜΑΤ και πενταμελής αντιπροσωπεία ζήτησε και έγινε δεκτό να περάσει για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα των Συλλόγων της πυρίκαυστης Βόρειας Εύβοιας.
Τελικά αν και η αντιπροσωπεία πέρασε, δεν έγινε δεκτό το να παραδώσουν το έγγραφο τους με τα αιτήματα και μάλιστα προκλητικά τους απάντησαν «ήλθατε να κάνετε το κομμάτι σας».