Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΣΩΝΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 


 Την εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου τίμησε η Τοπική μας Εκκλησία με την απαιτούμενη κατάνυξη και ευλάβεια προς το πρόσωπο «του μείζονος των Προφητών», Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.


 
Αργά το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2020, στόν ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας Ιστιαίας, τελέσθηκε Ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με συλλειτουργούς τους Οικον. Ιωάννη Σούρα -Εφημέριο Γαλατσώνας, Αθανάσιο Καραβά - Εφημέριο Ασμηνίου και τον Πρεσβ. Αθανάσιο Γερογιάννη - Εφημέριο Κεράμιας, κατά την οποία, σύσσωμη η μικρή και ιστορική Ενορία εόρτασε το θαύμα της συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με την συμμετοχή αρκετών φιλακόλουθων πιστών, αλλά και άλλων προσκυνητών, τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες για την διαχείριση της πανδημίας του νέου κωρονοιού covid 19.
 
Με το πέρας της Θείας Ευχαριστίας δόθηκαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, που είχε προετοιμάσει καταλλήλως το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ιερού Ναού, με την ευκαιρία της Ιεράς αγρυπνίας, ενώ την ευθύνη του ιερού αναλογίου είχε ο φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός.

 

πηγη: http://www.imchalkidos.gr