Ο Γ. Κελαϊδίτης και ο Γ. Κοντζιάς στη γέφυρα Γουβών - Το έργο ανακατασκευής ξεκινά τον Νοέμβριο

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 επισκέφτηκε την περιοχή των Γουβών ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.


Ο κος Κελαϊδίτης συγκεκριμένα βρέθηκε  στο σημείο της γέφυρας Γουβών με τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας, για να επιβλέψει τις εργασίες που πραγματοποιούνται για την ανακατασκευή της γέφυρας που έπεσε τον προηγούμενο χειμώνα.


Μαζί του βρέθηκαν στο χώρο τόσο ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς καθώς και από πλευράς Περιφέρειας οι κκ Βαγγέλης Κούκουζας, Κώστας Γαλάνης και Μαρία Αναγνώστου καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουβών Βαγγέλης  Τριανταφύλλου. Παρών και ο υπεύθυνος ανάδοχος του έργου κος Κοροπούλης.


Όπως είπαν στη συνέχεια σε δηλώσεις που έκαναν, το έργο ανακατασκευής της γέφυρας έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο με χρόνο ολοκλήρωσης τους εννέα μήνες. Η γέφυρα θα έχει μήκος 32 μέτρων και πλάτος 13,5 μέτρα, με πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές. Θα κατασκευαστεί με θεμελίωση επί πασάλων με δύο βάθρα και χωρίς καθόλου μεσόβαθρα.
Επίσης ενημέρωσαν πως γίνονται παρεμβάσεις τόσο στην κοίτη του ποταμού όσο και στο οδικό δίκτυο Βασιλικών – Ιστιαίας, ώστε οι πολίτες να έχουν για χρήση ένα καλύτερο τεχνικά έργο.


Ο κος Κελαϊδίτης, ο κος Κοντζιάς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, επισκέφτηκαν στη συνέχεια διάφορα σημεία παρεμβάσεων της κοίτης του ποταμού…

 

Για το γεγονός έγραψε  ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στο FB:

Καλημέρα και καλό μήνα!
Η γέφυρα των Γουβών, που ανήκει στο εθνικό μας δίκτυο, σύντομα θα είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών και των επισκεπτών μας, εύχρηστη και ασφαλής!
Ξέρω ότι αυτοί οι μήνες που χρησιμοποιούσαμε την παράκαμψη σε αρκετούς φίλους φάνηκαν ατελείωτοι, όμως μετά την κατάρρευση έπρεπε να βρεθούν οι πόροι, να γίνει από την αρχή μελέτη και διαγωνισμός για το έργο. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε!

 ------------------------------------------------

Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

----------------------------------------------

Δείτε τα Video που ακολουθούν με τις δηλώσεις που έγιναν:

 

 

 

 

 

 

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)