Δυναμική Πρωτοβουλία: "πρόκειται για εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων."

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Πληροφορηθήκαμε με λύπη σήμερα το περιστατικό κατάρρευσης τμήματος της οροφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας και θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι τις πρωινές ώρες που το σχολείο σφύζει από ζωή φιλοξενώντας τους μικρούς μαθητές και τους εργαζόμενους, ειδάλλως ενδεχομένως να θρηνούσαμε θύματα.

Προφανώς πρόκειται για εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων.

Τη στιγμή που έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση άλλων σχολικών μονάδων και ιδιαιτέρως του 2ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έγιναν τα δέοντα αν και είχαν κοινοποιηθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου με τη λήξη του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Πώς είναι δυνατόν να παραβλέπονται τέτοιες ελλείψεις και να δαπανώνται χρήματα για έργα βιτρίνας που μόνο αισθητικά συμβάλλουν στα σχολικά κτίρια; Γιατί υπάρχει αδυναμία αξιολόγησης και ιεράρχησης των αναγκών των κτιρίων;

Δεν θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στα ουσιαστικά προβλήματα των κτιρίων και όχι στο φαίνεσθαι;

Μήπως για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των φωτογραφήσεων και της αυτοπροβολής κάποιων;

Ζητούμε άμεσα να κοινοποιηθουν από τη Δημοτική αρχή τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για το κάθε σχολείο του Δήμου μας και να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος για τον οποίο στο εν λόγω σχολείο δεν πραγματοποιήθηκε μια τόσο ουσιαστική παρέμβαση που σχετίζεται με την ασφάλεια του έμψυχου δυναμικού του σχολείου.

Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή να επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον για όλες τις σχολικές μονάδες και να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των μαθητών και την λελογισμένη ανακατανομή των κονδυλίων που προβλέπονται για τα σχολικά κτίρια, ώστε παρόμοια συμβάντα να αποφευχθούν και όλοι οι μαθητές να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να προοδεύουν απρόσκοπτα μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν δεχόμαστε διακρίσεις σε μαθητές α'και β' κατηγορίας!

Τα δημόσια σχολεία πρέπει να χρήζουν ισότιμης μεταχείρισης!

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)