Δημήτρης Παπαχρήστος: Η «φωνή του Πολυτεχνείου» μίλησε στην Ιστιαία για τα 50 χρόνια της εξέγερσης.

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λυκείων της Ιστιαίας, ο Δημήτρης Παπαχρήστος μίλησε χθες για τα 50 χρόνια της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και παρουσίασε και το τελευταίο του βιβλίο που έχει σχέση με το Πολυτεχνείο «Δεν αδειάζουμε να πεθάνουμε».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Ιστιαίας Χρήστος Ζάκας, ενώ τον συντοπίτη μας Δημήτρη Παπαχρήστο καλωσόρισε και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ  Γιάννης Κατσάνος.

Τον άνθρωπο που η φωνή του αλλά και η γενικότερη στάση ζωής του έμεινε στην ιστορία, παρουσίασε ο ποιητής - στιχουργός από την Αγία Άννα, Παναγιώτης Τσιμπιδάκης.

Συγκλονιστικές οι περιγραφές των γεγονότων που έκανε ο Δημήτρης Παπαχρήστος. Ο άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα «από μέσα» και με τα λόγια του ουσιαστικά έσβησε τις αμφισβητήσεις ανθρώπων που με θρασύτητα ακόμα και σήμερα μηδενίζουν την εξέγερση και τη σημασία της, ακόμα και την είσοδο του τανκ που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου, ακόμα και τους νεκρούς που υπήρξαν και που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο  ακριβής τους αριθμός.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν όσοι έζησαν την εποχή εκείνη και έχουν μνήμη !!!

 Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία του.

 

Δείτε πατώντας ΕΔΩ το Video απο την ζωντανή εκπομπή της εκδήλωσης

 

 

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)