Φώτου: Ο Τελεθριακός θα τα καταφέρει

Την παρθενική του εμφάνιση στην Γ΄ Εθνική κατηγορία έχει τη δυνατότητα να απολαύσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Τελεθριακός. Αν και η ομάδα της Ιστιαίας ήταν άτυχη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, κατάφερε στην 3η στροφή του πρωταθλήματος να πανηγυρίσει ένα πολύ δύσκολο νικηφόρο αποτέλεσμα ενάντια στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Η αναστολή όμως της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων έχει βάλει στον «πάγο» τους πάντες. Το The Momentum.gr ήρθε σε επικοινωνία με έναν εκ των προπονητών της ομάδας, Θοδωρή Φώτου, προκειμένου να μας μεταφέρει λίγο το «κλίμα» της ομάδας και τα όσα βλέπει για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Coach, θεωρείς ότι ήταν σωστή η απόφαση για την διακοπή των πρωταθλημάτων;

Η υγεία όλων των μελών των ομάδων σίγουρα είναι πάνω από όλα. Από την στιγμή που η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα και κυρίως στην Αττική ήταν μεγάλη , θεωρούσαμε σχεδόν βέβαιο πως θα ερχόταν η διακοπή των πρωταθλημάτων .

Όσον αφορά λοιπόν το υγειονομικό κομμάτι, η απόφαση ήταν σωστή, ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι για τις  προπονήσεις. Έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα τηρώντας όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα , για να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας στο γήπεδο.

Αναπροσαρμόζετε τα προπονητικά σας πλάνα σας ενόψει της συνέχειας;

Η φετινή σεζόν ήταν δεδομένο πως θα μας δημιουργούσε νέες καταστάσεις. Ειδικά για την ομάδα μας που έχει μάθει να ζει με λίγες προπονήσεις λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων,είναι δύσκολο να κάνεις προγραμματισμό και συγκεκριμένο πλάνο. Πόσο μάλλον τώρα που βιώνουμε την συγκεκριμένη κατάσταση.

Είμαι όμως σίγουρος για την ποιότητα και την επαγγελματική νοοτροπία των αθλητών μας, ώστε όταν με το καλό ξαναμπούμε στο γήπεδο να είναι σε καλό σημείο από φυσική κατάσταση με την δουλειά που θα έχει κάνει ο καθένας ατομικά. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ομαδική δουλειά όλων μετά,θα παρουσιαστούμε όσο πιο γρήγορα έτοιμοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος, με κυριότερη έγνοια την αποφυγή τραυματισμών.

Μετά το τεράστιο διπλό στην Καλλιθέα, πιστεύεις ότι χάσατε το ψυχολογικό momentum των επόμενων αγωνιστικών;

Θεωρητικά ,καλό θα ήταν για μας μετά το τεράστιο διπλό στην Καλλιθέα να παίξουμε το παιχνίδι με τον Πορφύρα στην Ιστιαία ώστε με την ώθηση από την μεγάλη νίκη και την καλή ψυχολογία που βρισκόμασταν, να εξαργυρώναμε με μια ακόμη νίκη το διπλό στον Ίκαρο. Από την στιγμή που είχαμε όμως αυτήν την εξέλιξη, θέλω να πιστεύω πως όταν επανέλθουμε, θα είμαστε στα ίδια στάνταρ τόσο από ψυχολογικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς.

Ο φετινός στόχος της ομάδας;

Ο στόχος της ομάδας μας δεν αλλάζει και είναι η παραμονή μας στην κατηγορία. Από την αρχή ξέραμε πως ο Όμιλος που συμμετέχουμε είναι ο δυσκολότερος που θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε. Ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Παπανδρέου με τις υπερβάσεις και τις θυσίες που έχει κάνει σε δύσκολες εποχές, φρόντισε να θωρακίσει την ομάδα. Με αθλητές εγνωσμένης αξίας, την προσθήκη του coach Τσαούση και με το υπάρχον υλικό, πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

ΠΗΓΗ: https://themomentum.gr/

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)