Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
  Αθώωση Ολυμπιακού - Μαρινάκη & Ι. Παπακωνσταντίνου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ


 

 Δικαίωση για τον Ολυμπιακό και τον διοικητικό ηγέτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη από την απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ

στην υπόθεση του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Απαλλάχθηκαν επίσης από τις κατηρογορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελεσμάτων η ΠΑΕ των Δυτικών Προαστίων, ο Γιώργος Σπανός και προπονητής Σα Πίντο.

Αθώοι κρίθηκαν, επίσης,  ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης και τα πρώην μέλη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος.

Έλαβε τέλος, λοιπόν,  μία υπόθεση από την οποία εκτεξεύτηκαν τόνοι λάσπης κυρίως στο του κ. Μαρινάκη αλλά και των υπόλοοπων συγκατηγορούμενών του και φυσικά οι κατηγορίες κατέπεσαν πανηγυρικά στην εκδίκασή της από το  αρμόδιο Πειθαρχικό Οργανο της Ομοσπονδίας.

Όσο για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και τον πρώην νομικό της σύμβουλο, Θόδωρο Κουρίδη, κρίθηκε απαράδεκτη η δίωξη.

Η απαλλακτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε τεράστιο αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσω δε μάλλον όταν το θέμα υπάρχει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA που ασχολήθηκε με την απαλλακτική απόφαση του Ανώτατου Ελληνικού Δικαστηρίου για τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού

Πρόκειται για το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας που απευθύνεται σε 2 δις τουλάχιστον Κινέζους και μη σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή σε πληθυσμό που αντιστοιχεί στο 1/3 της Γης! Το σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο «Το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο (σ.σ.: ο Άρειος Πάγος) απάλλαξε οριστικά τον Ευάγγελο Μαρινάκη».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων XINHUA αναφέρει «Η παρατεταμένη έρευνα για τη φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τελειώνει τελικά με το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα (σ.σ.: τον Άρειο Πάγο) να αναιρεί τις τέσσερις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και του Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελου Μαρινάκη. Στον 50χρονο εφοπλιστή είχαν ασκηθεί κατηγορίες για εκβιασμό, εμπρησμό, απάτη και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από το Εφετείο Αθηνών τον Νοέμβριο.