ΕΝΣΤΑΣΗ της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΓΕ.Λ. Λουτρών Αιδηψού

 

Αξιότιμε κ. Υπεύθυνε Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ,

Εκ μέρους της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού, υποβάλλουμε ένσταση για το κύρος της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα

μεταξύ της ομάδας μας και της αντίστοιχης ομάδας του δεύτερου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Συνοπτικά σας αναφέρουμε τα εξής:

1) Κατά παράβαση της προκήρυξης των σχολικών αγώνων, υπήρχαν στις κερκίδες του γηπέδου μαθητές του δεύτερου ΕΠΑΛ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ατμόσφαιρα εναντίον της ομάδας μας με πανό και φωνές (επισυνάπτεται αποδεικτική φωτογραφία). Κατόπιν συζήτησης με τον υπεύθυνο συνοδό του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στον αγώνα για δύο λόγους : α) διότι σκοπός μας ήταν να αγωνιστούμε, μετά από ένα μακρύ και κουραστικό ταξίδι, που έγινε για το σκοπό αυτό, β)μετά από προφορική διαβεβαίωση ότι η παρέμβαση της κερκίδας των μαθητών, του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας θα ήταν απολύτως κόσμια.

        Κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνέβησαν τα εξής:

1) βωμολοχίες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, εναντίον των μελών της αποστολής μας, χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια από τους υπεύθυνους συνοδούς, της ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ, να σταματήσει αυτή η κατάσταση

2) Ενώ, αγωνιζόμενος της ομάδας μας τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια του αγώνα (ρήξη μηνίσκου) είδαμε με έκπληξή μας, την αδράνεια του ιατρού του αγώνα, ο οποίος, ούτε τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες προσέφερε, ούτε διέθετε στοιχειώδη μέσα πρώτων βοηθειών (π.χ. πάγο κλπ). 

3) Εκτόξευση 2 κροτίδων: μιας εναντίον του πάγκου της ομάδας μας και μιας πίσω από την εστία.

4) Η είσοδος μαθητών κατά την διάρκεια πανηγυρισμών στο χώρο γύρω από τους πάγκους.

5) Άσκηση ψυχολογικής βίας προς τον διαιτητή του αγώνα με ακατανόμαστες βωμολοχίες, σε κάθε απόφαση του, ώστε να επηρεάζεται εναντίον μας.

         Κύριε Υπεύθυνε, δεν αποχωρήσαμε από τον αγώνα, διότι σεβαστήκαμε την αντίπαλη ομάδα και υπομείναμε όλες τις προκλήσεις εναντίον μας, οι οποίες καθώς περνούσε ο χρόνος, γινόντουσαν όλο και περισσότερες. Είναι φανερό, ότι οργανωτικά, δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας, όπως αυτές καθορίζονται από την προκήρυξη σχολικών  αγώνων. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σοβαρά όσα αναφέρουμε στην ένσταση μας και ως ελάχιστη δικαίωση, ζητούμε την επανάληψη του αγώνα, αλλά σε συνθήκες που να εξασφαλίζουν, τους όρους της προκήρυξης.

 

 

                                                                                                                    Με εκτίμηση,

                                                                                    Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΓΕ.Λ. Λουτρών Αιδηψού

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)