Στέφανος Σελίμης: ο Ρεμπέτης των Γουβών   ( ΣΣ: συμμετέχει ο αδικοχαμένος Παύλος Σιδηρόπουλος)



H σειρά ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ επιστρέφει έχοντας καλεσμένο τον Στέφανο Σελίμη, τον Ρεμπέτη των Γουβών. Τη συνέντευξη κάνει για το «ΔΙΑΥΛΟ News» ο μουσικός – συνθέτης – ερμηνευτής Γιώργος Τζώρτζης.


Συστάσεις για τον Γιώργο Τζώρτζη δεν χρειάζονται, και έτσι αναλαμβάνει ο ίδιος να μας συστήσει τον εδώ και χρόνια φίλο του Στέφανο Σελίμη.

Ο Στέφανος γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1966 στις Γούβες και τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στα Ταμπούρια του Πειραιά.
Eπιστρέφει στην γενέτειρα σε ηλικία 7 ετών, όπου μεγαλώνει και ανδρώνεται. Χαρακτήρας ζωηρός ο Στέφανος, σκανταλιάρης, επαναστάτης, ανήσυχος, «επικηρυγμένος» όπως λέει ο ίδιος παίρνει το απολυτήριο του Δημοτικού, «χατιρικά», μιας και δεν μπορούσε να μείνει κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους των αιθουσών του σχολείου.

Στην πορεία της ζωής του ασχολείται στο τότε φημισμένο ακροβατικό παιχνίδι των Λούνα Παρκ, το Γύρο του Θανάτου. Παράλληλα απασχολείται σε πολλές δουλειές στο χωριό, όπως εργάτης οικοδομών, νεκροθάφτης, σκουπιδιάρης.
Τελικά σε ηλικία 17 ετών μπαρκάρει για το μεροκάματο και στο πρώτο του μπάρκο, 30 Ιουλίου 1983, το καράβι παίρνει φωτιά όπου κινδυνεύει αι ο ίδιος. Φλεγόμενος πηδά στη θάλασσα, περισυλλέγεται από κρουαζιερόπλοιο και «ξυπνά» μετά από τρείς μήνες.

Το πρώτο πράγμα που έκανε αφού συνήλθε, ήταν να αγοράσει το πρώτο του μπουζούκι και στη συνέχεια όπου γίνεται ο παντοτινός του σύντροφος. Παρόλη την περιπέτειά του μπαρκάρει και πάλι. Η σχέση του με το όργανο είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς, στα 8 του χρόνια, δουλεύοντας στα πανηγύρια μαζεύοντας τη «χαρτούρα».
Στόχος της ζωής του, αλλά και της ζωής γενικότερα όπως λέει, είναι να περνάμε «καλά».

Σαν τελευταίο όνειρο ζωής έχει το να κάνει μια συναυλία με τους φίλους του, «μια συναυλία ρεμπετιέν», όπως λέει ο ίδιος.

Ο Στέφανος εξομολογείτε όλα τα πιο πάνω αλλά και πολλά περισσότερα στον Γιώργο Τζώρτζη αυθόρμητα και γνήσια. Τα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν την συνέντευξη, είναι επιλογή του Στέφανου Σελίμη.
Τον συνοδεύουν ο Γιώργος Τζώρτζης και ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Απολαύστε το «ψυχογράφημα» που πραγματοποίησε ο μάστορας Γιώργος Τζώρτζης στον Στέφανο Σελίμη:

 ΣΣ:  το video τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν απο τον ξαφνικό χαμό του Παύλου Σιδηρόπουλου (ο οποίος ετοιμαζόταν για το ¨δικό του" αφιέρωμα).

Για τον φίλο Παύλο λοιπόν, ο Στέφανος παρέα με τον Τζώρτζη, αφιέρωσαν στο FaceBook ένα τραγούδι που θα το δείτε  κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ...

 

 

© DIAVLOS News (Μπεκιάρης Χρήστος)