Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

τηλ. 22260-72262

Ιστιαία 7 Απριλίου 2019

Προς Εκπροσώπους UNESCO

Αξιότιμοι Κύριοι

Ενίοτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις αποτελούν εχθρό όχι μόνο της πολιτι-στικής εξέλιξης ενός τόπου, αλλά και του τρόπου που λειτουργεί η απλή λογική. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήξαμε μετά την επινόηση συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων της περιοχής μας, να εντάξουν στους συμμάχους των πολιτικών τους αντιπάλων ακόμη και την UNESCO.

Μεταξύ των θυμάτων όμως αυτής της ατυχούς συγκυρίας, υπήρξε και το κύρος του Τ.Τ. Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών. Της 84χρονης Ε.Ε.Σ. που αποτελεί τον πνευματικό και πολιτιστικό στυλοβάτη της Εύβοιας από το 1935, και που έχει τύχει της υπέρτατης τιμής να βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, καθώς και από άλλους πνευματικούς φορείς της χώρας μας. Της Ε.Ε.Σ., το μοναδικό μέλημα της οποίας είναι η προστασία και ανάδειξη των κάθε είδους φυσικών, πνευματικών και πολιτιστικών θησαυρών της Εύβοιας. Της ιστορικής μεγαλονήσου μας, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Στα πλαίσια αυτών των καθηκόντων μας, ως Τοπικό Τμήμα Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. αποδεχθήκαμε με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Περιφέρειας Στε-ρεάς Ελλάδος (Απρίλιος 2018) να συμμετάσχουμε ως μέλη του συντονιστή φορέα για τη διαδικασία υποβολής αίτησης αναγνώρισης της Βόρειας Εύβοιας ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Ομόφωνα και με την σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ. επελέγη ως εκπρόσωπος του Τ.Τ. Ιστιαίας ο αρχιτέκτων κ. Δημήτριος Γιάγκος, σημερινός Πρόεδρος του Τ.Τ.

Δυστυχώς όμως ο αρχικός ενθουσιασμός τόσο της Ε.Ε.Σ. όσο και 6 ακόμη φορέων μεταξύ των οποίων και ο όμορος Δήμος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγί-ας Άννας, εξανεμίστηκε μετά από τα κωλύματα και τις καθυστερήσεις, που προέβαλε η Δημοτική Αρχή Ιστιαίας-Αιδηψού, αμφισβητώντας όχι μόνο την επιλογή των μελών του συντονιστή φορέα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, αλλά και αυτόν ακόμη τον ρόλο της διεθνώς γνωστής για την πολιτισμική προσφορά της UNESCO.

Η κατάσταση αυτή οξύνθηκε ακόμη περισσότερο κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, όταν κάποιοι εκ των υποψηφίων δεν διστάζουν να θυσιάζουν το αδιαμφισβήτητο κύρος της 84χρονης Ε.Ε.Σ., αλλά και αυτής ακόμη της UNESCO στο βωμό του πολιτικού τους αγώνα.

Κατόπιν αυτών των συμβάντων, ενδεικτικά στοιχεία των οποίων μπορούμε να παρουσιάσουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο, έχουμε καθήκον να προστατέψουμε το κύρος και την υπόληψη της Ε.Ε.Σ.

Με δεδομένο μάλιστα πως η ατιμωρησία παρόμοιων ενεργειών ενθαρρύνει την συνέχιση τους, ζητούμε από όλους τους αποδέκτες της επιστολής αυτής την καταδίκη της σπίλωσης υπολήψεων προσώπων και φορέων από τον οποιονδήποτε το επιθυμεί, θεωρώντας δεδομένη την ανοχή μας.

Ταυτόχρονα αφού ευχαριστήσουμε θερμότατα την UNESCO, αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για την τιμητική για μας επιλογή τους, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να κάνουμε το παν για την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Εύβοιας. Είναι μία αναγνώριση που της αξίζει και την δικαιούται απόλυτα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Γιάγκος

Η επιστολή συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Δ.Σ. και του Προέδρου της Ε.Ε.Σ. Χαράλαμπου Φαράντου

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.