Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΑΙΔΗΨΟΣ

Search Our Site

Το περασμένο Σάββατο 13 Μαΐου 2017 συνεδρίασε η ομάδα της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» με επικαφαλή της Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου – Σπανού, «για θέματα που αφορούν την παράταξη» όπως λένε πηγές μας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, μοναδικό θέμα τελικά, ήταν αυτό της διαγραφής της κας Άννας Λουκατζίκου (Αντιδημάρχου Αιδηψού και Προέδρου της ΔΗΚΕΙΑ).

Ομόφωνα η παράταξη όπως μαθαίνουμε, υπερψήφισε ομόφωνα την διαγραφή της κας Λουκατζίκου, με τον κο Ζουπανιώτη να είναι απών και ο οποίος σε ανοικτή ακρόαση μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, προσυπόγραψε την απόφαση αυτή (πάντα κατά τις πηγές μας).

Οι πληροφορίες λένε πως αύριο το πρωί θα κοινοποιηθεί η απόφαση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στην Άννα Λουκατζίκου.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την κα Άννα Λουκατζίκου και της κάναμε κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα της διαγραφής της από μέλος της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και η οποία έχει την Διοίκηση του Δήμου μας.

- Κα Λουκατζίκου, στην χτεσινή συνάντηση είχατε προσκαλεστεί και γιατί δεν παραβρέθηκε;

- Η αλήθεια είναι πως έλαβα αργά το απόγευμα της Παρασκευής ένα Mail που με προσκαλούσε στην συνάντηση και η οποία δεν είχε κάτι συγκεκριμένο σαν θέμα, αλλά το γενικότερο «θέματα που αφορούν την παράταξη». Εγώ ήδη είχα προγραμματίσει για το Σάββατο κάποια πολύ σοβαρή δουλειά που δεν μπορούσα να αναβάλλω και ανακοίνωσα πως δεν θα μπορούσα να ταραστώ.

- Πληροφορηθήκατε επίσημα ή ανεπίσημα για το λόγο που αποφασίστηκε η διαγραφή σας;

- Όχι, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα έμαθα κάτι, αφού κανείς από την παράταξη δεν επικοινώνησε μαζί μου για να με ενημερώσει. Το έμαθα και λέω όπως και εσείς υποθέτω, από τις φήμες που κυκλοφόρησαν.

- Αφού πλέον δεν είστε μέλος της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία», σκέφτεστε να κάνετε κάποια κίνηση; Δηλαδή εννοούμε αν θα ανεξαρτητοποιηθείτε ή αν θα παραδώσετε την θέσης, παραιτουμένη από Δημοτική Συμβούλους.

- Το σίγουρο είναι πως δεν θα παραδώσω με τίποτα την θέση μου σε κανέναν. Ψηφίστηκα από τους πολίτες της Αιδηψού και μάλιστα ο αριθμός των ψήφων μου, δεν ήταν αμελητέος. Δεν δικαιούμαι λοιπόν να αποχωρήσω με έναν τέτοιο τρόπο, μιας και οι πολίτες με ψήφισαν για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα τους. Βέβαια αυτή τη στιγμή συζητάμε σε μια υποθετική βάση, μιας και επίσημα δεν υπάρχει κανένα γεγονός. Και αν όντως με έχουν διαγράψει, αυτό έχει μια διαδικασία κάποιων ημερών και μέχρι τότε, ότι και να λέμε, είναι στην ουσία στον αέρα.

- Κα Λουκατζίκου, σαν μη μέλος πλέον της παράταξης που έχει τον Δήμο, αυτοδίκαια χάνετε τη θέση της Αντιδημάρχου (σας θυμίζω το θέμα της περίπτωσης του κου Βασίλη Δημόπουλου). Πρόσφατα μας είχατε δηλώσει πως και από τη θέση της Προέδρου της ΔΗΚΕΙΑ δεν παραιτείστε αν δεν σας το ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο σας όρισε με την απόφαση 172/2014. Αν η Δήμαρχος λοιπόν έλθει αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο οποίο έχει την πλειοψηφία, εισηγηθεί την αντικατάστασή σας και παρθεί μια τέτοια απόφαση, εσείς τι θα κάνετε;

- Νομίζω ότι η απάντησή μου την προηγούμενη φορά που σας είχα δώσει είναι σαφής. Αλλά νομίζω δεν είναι εκεί η ουσία, στο ποιος τελικά είναι ο Πρόεδρος δηλαδή της ΔΗΚΕΙΑ. Το θέμα είναι τι θα γίνουν τα έργα που έχουμε σε εξέλιξη και για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέρχι τώρα και δεν ρωτάει για αυτά; Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η θέση αυτή καθαυτή, αλλά να κάνω εργο για τους συμπολίτες μου μέσα από την θέση την οποία έχω. Σημασία όμως αλλά και μεγάλη ευθύνη έχει και το γεγονός πως κάποια μέλη της ΔΗΚΕΙΑ που είναι και μέλη της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» έχουν μεγάλη ευθύνη για την ψήφο τους. Και το λέω αυτό γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσουν πως μέχρι χτες συμμετείχαν και υπερψήφιζαν τις αποφάσεις τις ΔΗΚΕΙΑ ενώ ήμουν Πρόεδρος και ξαφνικά με αποπέμπουν, χωρίς μάλιστα να ακουστεί κανένας αντίλογος και χωρίς τελικά να υπάρχει και κάποιος λόγος αντικατάστασής μου, επειδή πιθανά δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Θα πρέπει να δικαιολογήσουν το γεγονός, και οι σύμβουλοι της Αιδηψού, πως αφήνουν τη Λουτρόπολη με έναν αντιπρόσωπο λιγότερο. Το θεωρώ κατάπτυστο να μένει η Λουτρόπολη με μια φωνή αποδυναμωμένη και μάλιστα ουσιαστικά απαξιώνοντας με και μέσα από μένα και όσους με ψήφισαν. Ο Καλλικρατικός νόμος ορίζει πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είμαστε ελεύθεροι και στην έκφραση και στη γνώμη και στη σκέψη. Τελικά μας θέλουν πρόβατα; Να έχουμε απλά πειθαρχία στην απόφαση ενός, χωρίς να έχουμε δική μας άποψη και θέση; Μάλιστα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ή και ελάχιστα σε συναντήσει της παράταξης και τα οποία τελικά, από όσα τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες μιας και κανένας συνάδελφός μου δεν σήκωσε το τηλέφωνο για να με ενημερώσει, με διέγραψαν αμέσως, χωρίς να με ακούσουν και χωρίς να με γνωρίζουν ουσιαστικά. Είναι ανήθικο να με διαγράφουν με ένα τέτοιο τρόπο, αν και τελικά είναι ίσως κουτό να ψάχνω για ηθική, Μάλιστα να τονίσω πως έτσι που ήλθαν τα πράγματα, θεωρώ μεγάλη μου τιμή το να με έχει διαγράψει μια τέτοια παράταξη, αν ένα τόσο σοβαρό θέμα το έχει χειριστεί με έναν τέτοιο τρόπο.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.