Τετάρτη, Σεπτέμβριος 27, 2023
Follow Us
ΕΛΛΑΔΑ
 
Αυτό που έγινε στη Θήβα σήμερα πρέπει να γίνεται σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο λαός της Θήβας έδωσε το μύνημα πως πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν.
 
Απίστευτη αλληλεγγύη σε οικογένεια με 2 παιδιά έξω από το σπίτι τους, από τους πολίτες της Θήβας στο πρώτο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη πόλη.
 
Ας ενωθούμε να νικήσουμε τα κοράκια και αυτούς που μας πούλησαν σε αυτά.
 
Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πέρα από την αξιοπρέπεια μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Η αφήγηση του καπετάνιου του διάσημου «Τσιγαράδικου» (video) - e-Nautilia.gr | Το Ελληνικό Portal για την Ναυτιλία. Τελευταία νέα, άρθρα, Οπτικοακουστικό Υλικό

 

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο “Παναγιώτης”, είναι ένα διάσημο ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Το πλοίο εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι.

Για δύο μέρες παρέμειναν αποκλεισμένοι σε σπηλιά και μετά βρήκαν καταφύγιο στο χωριό Βολίμες.

Μέχρι τότε, η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης, ενώ πλέον είναι ευρέως γνωστή απλώς ως “Ναυάγιο”. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ’ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού.

Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, ενώ κατατάσσεται στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ιστορία του διάσημου ναυαγίου και τους πρωταγωνιστές του:

 

πηγη:   https://e-nautilia.gr

ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΛΑΔΑ

 

Ένα άγνωστο Αρχαίο Θέατρο κρυμμένο στο άγριο τοπίο του Ζαλόγγου ανοίγει για το κοινό μετά από 21 αιώνες

ΕΛΛΑΔΑ

 

Απόρρητη έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού το 2001 για τις πυρκαγιές στην Κάρυστο Ευβοίας έκανε λόγο για σαφείς ενδείξεις πως αυτές οφείλονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.