Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021
Follow Us
ΝΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Απο χθές ξεκίνησε να ντύνεται στα λευκά ο ορεινός όγκος του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

(σσ: οι φωτο είναι απο το FB)

ΝΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
 

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Οικονόμου Κωνσταντίνου Χρήστου, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ωρεών, κοιμηθέντος το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2021 μετά από πολύμηνη μάχη με τη νόσο του καρκίνου, την οποία αντιμετώπισε με χριστιανική καρτερία.

 

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1956 στις Καματριάδες Ιστιαίας στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Σπυρίδωνα και Ευμορφία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

 

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

 

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Τριανταφυλλιά, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν δύο τέκνα.

 

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος την 1η Ιουλίου 1981, στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού και Πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Ωρεών.

 

Η εργατικότητα, η επιμελής διακονία του και η υπακοή του έκαναν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) να τον χειροθετήσει Οικονόμο στις 26 Αυγούστου 2007. 

 

Ο π. Κωνσταντίνος εργάσθηκε στην ποιμαντική της κατηχήσεως και πολλοί νέοι, επί των ημερών του, ακολούθησαν την αγία Ιερωσύνη και το Μοναχισμό. Αλλά πρωτοστάτησε και στην ανακαίνιση του Ενοριακού Ναού και όλων των Παρεκκλησίων της Ενορίας.

 

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Τριανταφυλλιά, τα τέκνα του Αντώνιο και Ευμορφία και τον εγγονό του Κωνσταντίνο.

 

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, στον Κοιμητηριακό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ωρεών, στις 14:00 θα τελεσθεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό (covid-19).

---------------------------------------------------------------------------

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών Ευβοίας

Με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπητό σε όλους Αιδεσιμολογιότατο Πατέρα Κωνσταντίνο Χρήστου, που σήμερα έφυγε από κοντά μας, στην ηλικία των 65 ετών.
Ο Παπά Κώστας, ακούραστος υπηρέτης της Εκκλησίας και των συμπολιτών μας, υπηρέτησε για 40 χρόνια στην ενορία των Ωρεών.

ΝΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ηρεμία και καλή λευτεριά...

ΝΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Με πρωτοχρονιάτικο μήυνυμα ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, εύχεται "το 2021 να φέρει περισσότερη αγάπη, δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα και να μας φέρει ξανά κοντά".

Λέει συγκεκριμένα:

ΝΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Ο Γιώργος Τζώρτζης και ο Στέφανος Σελίμης, σε συνεργασία με τον ΔΙΑΥΛΟΣ News σας λένε τα κάλαντα...

Καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλές γιορτές σε όλους !