Πέμπτη, Μάρτιος 23, 2023
Follow Us
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

γράφει η Ἀθηνιώτη-Παπαδάκη Κατερίνα

 

 

Δεν θα μιλήσουμε για κάτι που έγινε

αλλά για κάτι που βρίσκεται σε  εξέλιξη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

γράφει ο Πάνος Τσεπενέκας

 

 

 


Όταν σε μια χώρα δεν λειτουργεί ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη, γιατί διορίζεται από την πολιτική εξουσία και υπακούει σ’ αυτήν.


Όταν η πολιτική εξουσία στην ουσία δεν εκλέγεται, αλλά τοποθετείται στη θέση της από ξένα κέντρα εξουσίας τα οποία και υπηρετεί.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

Καλησπέρα σας, φίλοι και φίλες Β. Ευβοιώτες.


Θα κάνω μια μικρή αναφορά σε ένα θέμα που τόσο πολύ είναι σημαντικό για την ανάπτυξη κάθε τόπου και βέβαια και του τόπο μας. Που μετά τις φωτιές, η λέξη και η έννοια ανάπτυξη της Β . Ευβοίας, υπάρχει σε κάθε πολιτική κουβεντούλα και σε κάθε στόμα μεγάλου η μικρού πολιτικού. Και βέβαια όλοι έκ των πραγμάτων αναφέρονται στον οδικό άξονα.
Άλλοι τον λένε Μεσογειακή χάραξη, άλλοι Κεντρικό Άξονα, άλλοι Κανδήλιον Όραμα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 

σχόλιο της Κατερίνας Ἀθηνιώτη-Παπαδάκη 

 « ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΟΓΙΑΣ»

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

(Πρώτη δημοσίευση:  ΔΙΦΩΝΟ)

από Ελένη Προκοπίου

 

Σε βάρος της Ελλάδας εκκρεμούν 2214 προσφυγές ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σύμφωνα με τον έλληνα Δικαστή Ιωάννη Κτιστάκη. Η Ελλάδα βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στο ζήτημα των παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι δε η Ελλάδα η μόνη χώρα που έλαβε το μέτρο του προστίμου επιβάλλοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε βάρος μάλιστα μόνο μίας κατηγορίας  των πολιτών της.