Πέμπτη, Ιούνιος 01, 2023
Follow Us
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Η Περιπατητική Σχολή Βορείου Ευβοίας "Τελέθριον το Σύσκιον" "άνοιξε πανιά" και από τη Λαγουδερα στον Αγιόκαμπο ανηφορίζει για το Τελέθριο, το Ξηρόν όρος, το Λίχα, το Καντήλι και τα υπόλοιπα βουνά της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο 42.515,65 ευρώ στο Πελίτι.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Οι κολοκυθόσποροι είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: είναι και πάρα πολύ ωφέλιμοι για την υγεία μας και αποτελούν έναν πολύ δυνατό μας σύμμαχο. Ας δούμε με ποιους τρόπους μάς κάνουν καλό.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

 

Εαρινή Ισημερία 2023: Από χθές Δευτέρα κι επίσημα η Άνοιξη, πότε φτάνει η μέρα στο «ζενίθ» της

 

Χθές, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 ήταν η εαρινή ισημερία, δηλαδή το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ο χαλκός στην γεωργία βιολογική και συμβατική χρησιμοποιείται σε τρεις μορφές.Α) Σαν βορδιγάλειος πολτός που είναι θειικός χαλκός σε συνδυασμό με ασβέστη. Είναι ιδιαίτερα φυτοτοξικός και χρησιμοποιείται μόνο το χειμώνα σε φυτά και δέντρα άνω των 2 ετών.Β) Το υδροξείδιο του χαλκού που είναι λιγότερο τοξικό και χρησιμοποιείται και την άνοιξη σε πολλές καλλιέργειες.Γ) Ο οξυχλωριούχος χαλκός που είναι ο λιγότερο τοξικός από τους υπόλοιπους δύο και πλέον χρησιμοποιείται για πλήθος ασθενειών ακόμα και το καλοκαίρι, σε μερικά είδη. Γενικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο χαλκός δρα κυρίως στο κυτταρικό τοίχωμα των μυκήτων που προσβάλουν τα φυτά και όταν εισέρχεται στο εσωτερικό του κυττάρου προκαλεί ανωμαλίες στην αναπνοή τους.