Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Follow Us
ΧΡΗΣΙΜΑ & όχι μόνο !

 


Πότε ανοίγει το Τριώδιο - Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα


Η περίοδος του Τριωδίου είναι εκκλησιαστική περίοδος δέκα εβδομάδων που ξεκινά από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και φτάνει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα στην περίοδο αυτήν περιλαμβάνεται η Απόκρεως, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και η Μεγάλη Εβδομάδα. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες αποτελούν την Απόκρεω. Aκολουθούν έξι εβδομάδες νηστειών  και τέλος η Μεγάλη Εβδομάδα.

ΧΡΗΣΙΜΑ & όχι μόνο !

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια αγγαρεία δέκα λεπτά το πρωί, όταν δούμε το αυτοκίνητο μας λευκό από το χιόνι ή ακόμη χειρότερα από επιφάνειες πάγου στα παράθυρα.

Επιβάλλεται όμως για την ασφάλειά μας να ασχοληθούμε…

ΧΡΗΣΙΜΑ & όχι μόνο !

 Έξυπνες χρήσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

 

Οξυζενέ: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα μικροβιοκτόνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή απολυμαντικά, το οποίο εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς μέσα από τη διαδικασία της οξείδωσης.

Δηλαδή, προκαλεί ελεγχόμενο κάψιμο. Μάλιστα, οι ιδιότητες είναι από τις καλύτερες για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Κάτι ακόμα καλύτερο είναι η χαμηλή τιμή του και η έλλειψη παρενεργειών, αφού δεν περιέχει επιπλέον χημικές ουσίες. Πριν σας μιλήσουμε για όλους τους θαυμάσιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι σας, να θυμάστε ότι τα περισσότερα διαλύματα που αγοράζετε έχουν ισχύ 3%. Έχοντας αυτό υπόψη, ετοιμαστείτε να μάθετε δώδεκα λόγους για τους οποίους το οξυζενέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι σας.

ΧΡΗΣΙΜΑ & όχι μόνο !

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS | Για να ανοίξετε ένα βάζο δεν χρειάζεται να αποκτήσετε χέρια και μπράτσα παλαιστή. Υπάρχει ευκολότερος τρόπος. Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα «πεισματάρικο» βάζο που δεν λέει να ανοίξει με τίποτα.

Για να το κάνετε θα χρειαστείτε: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα.

ΧΡΗΣΙΜΑ & όχι μόνο !
 
Από την Τένη Βαλεριάνου

 

Ένα φαινόμενο διόλου σπάνιου τα τελευταία χρόνια είναι η φωτιά στην καμινάδα των σπιτιών. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις που υφίστανται τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης. Έτσι η χρήση του τζακιού αλλά και οι εργασίες μετατροπής των παραδοσιακών τζακιών σε ενεργειακά έχουν αυξηθεί σημαντικά.