Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Ομοσπονδία Αργώ: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Η Ομοσπονδία φορέων ψυχικής υγείας Αργώ αποτελείται από δύο κινητές μονάδες, οι οποίες στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες όπως: (ψυχολογική – συμβουλευτική υποστήριξη, ενημέρωση διεκπεραίωση επιδομάτων, συνταξιοδοτικά, διασύνδεση με γιατρούς, υποστήριξη σε θέματα καθημερινής διαβίωσης, υποστηρικτικές συνοδείες σε υπηρεσίες υγείας (όπου κι αν απαιτείται). Οι επισκέψεις γίνονται σε δημοτικούς χώρους ύστερα από συνεννόηση με τους προέδρους κοινοτήτων, είτε με κατ’ οίκον επισκέψεις. 

Η ομάδα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας παρέχει καθημερινά ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες (ατομικές και ομαδικές). Παράλληλα, υλοποιούνται ομαδικά ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα για το ευρύ κοινό, πάνω σε καίρια κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα. Μέσα από τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας από την ActionAid, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει αναδυθεί το όραμα για ένα ασφαλές, προσβάσιμο, υποστηρικτικό και συμπεριληπτικό πλαίσιο για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, επιδιώκοντας την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και την κοινοτική ενδυνάμωση.

 

 Καλούμε όποια/όποιον αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθηθεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 6948326229 – 6949989264