Πέμπτη, Μαϊος 16, 2024
Follow Us
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.
Για δεύτερη φορά, μετά από 21 χρόνια, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, υποδέχθηκε τον Πρώτον της Ορθοδοξίας, Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο Ά καθώς έτυχε των προσκλήσεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου του Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου με σκοπό να εγκαινιάσει το νέο Δημοτικό Θεάτρο Βόλου αλλά και να ευλογήσει τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος μέσα από τις λατρευτικές ευκαιρίες που είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως για την περίσταση κατά το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στην αρχαία κοιτίδα των Κενταύρων.
 
Στο πλαίσιο δεύτερου σταθμού του προγράμματος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την 24ην Ιουνίου, ο Παναγιώτατος επισκέφτηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ευλογώντας τους Ιερείς και τα στελέχη που εργάζονται στα Γραφεία υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου καθώς ο ίδιος συμμετείχε σε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
 
Με το πέρας του Συμβουλίου έκανε δεκτούς κληρικούς προερχομένους από την Ι.Μ Χαλκίδος και συγκεκριμένα τον Ιεροκήρυκα της Β. Ευβοίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα με συνοδό του, τον Εφημέριο της ιστορικής ενορίας των Ωρεών Οικον. Ιωάννη Σούρα οι οποίοι υπέβαλλαν τα σέβη τους προς την Α.Θ.Π ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης τους προσέφεραν πιστό αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτου ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του εκ πατρός από την Ιστιαία(Ξηροχώριον) καθώς και τις αντίστοιχες Μεταπτυχιακές Διατριβές τους που αφορούν την βιοτή του Οσίου Δανιήλ και την γενική ανασκόπηση της εκκλησιαστικής ιστορίας της Ιεράς Επισκοπής Ωρεών στην Β.Εύβοια οι οποίες προσφάτως δημοσιεύτηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ τμήμα της πρώτης έχει ήδη λάβει την μορφή επαυξημένης β' έκδοσης με μεγάλη επιτυχία κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά στα πλαίσια των λαμπρών αποκαλυπτηρίων του εξαιρετικής ομορφιάς ψηφιδωτού Οσίου Δανιήλ στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιστιαίας τον Αύγουστο του 2022.
 
Ο Παναγιώτατος με δοξολογική διάθεση εξέφρασε την Πατριαρχική του ευαρέσκεια προς τους προσκυνητές κληρικούς για την αγάπη τους προς τον Πατριάρχη του Γένους ενώ τόνισε την χαρά του για την ιδιαίτερη τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του Οσίου Δανιήλ που επεφύλαξε ο λαός της Ιστιαίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά αφού επί των ημερών της Πατριαρχίας του όπως υπογράμμισε ο Όσιος Δανιήλ ο Κατουνακιώτης κατετάγη στις Αγιολογικούς Δέλτους της Ορθοδόξης Εκκλησίας πραγματώνοντας ταυτόχρονα έτσι την σύσφιξη των πνευματικών σχέσεων μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τοπικής κοινωνίας της Ιστιαίας.