Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024
Follow Us
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΔΗΨΟΥ: Αποχή των μαθητών από τα μαθήματα το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου
 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΔΗΨΟΥ:

Αποχή των μαθητών από τα μαθήματα το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου

 

Με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού αποφάσισε να προχωρήσουν τα παιδιά τους σε αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Με επιστολή στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας εξηγούν τους λόγους αυτής της απόφασης, αναφέροντας τα εξής:

" Σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου μας θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη ένωση των Α’ και Β’ τάξεων που προβλέπεται μόνο σε ολιγοθέσια σχολεία.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν γίνει 5 νέες εγγραφές (η μία στην Α’ Δημοτικού) και ο αριθμός των μαθητών έχει ξεπεράσει κατά 1 τον αριθμό των μαθητών του προηγούμενου σχολικού έτους!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά υπήρξε η δυνατότητα το σχολείο να λειτουργήσει ως 6θέσιο με μικρότερο συνολικό αριθμό μαθητών και 4 μαθητές στην Α’ Δημοτικού, όπως συμβαίνει το τρέχον σχολικό έτος σε άλλα σχολεία του Δήμου μας και της χώρας -και είναι σωστό φυσικά- που λειτουργούν ως 6θέσια με μικρότερο συνολικό αριθμό μαθητών από το δικό μας.

Επιπλέον, αν και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας μάς διαβεβαιώσατε ότι θα συμβάλλετε ώστε το σχολείο να στελεχωθεί με ειδικότητες, τελικά το σχολείο «στελεχώθηκε» με εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε δίμηνη ή τρίμηνη άδεια! Θεωρούμε ότι αυτό είναι εμπαιγμός!

Φυσικά και οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις άδειές τους όποτε τις έχουν ανάγκη, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναπληρώνονται.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η οργανικότητα του σχολείου λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Αγανακτούμε όταν οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και οι εκπαιδευτικοί ως κόστος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προχωράμε σε αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 12/10/2023 και την Παρασκευή 13/10/2023."