Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024. στον Άγιο και στα Λουτρά Αιδηψού

 

Με επιτυχία έγινε και φέτος η μαθητική παρέλαση  στον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και συγκεκριμένα στα Λουτρά και στο χωριό Άγιος, για την 25η Μαρτίου η οποία έδωσε και αυτό τον χρόνο την δική της ξεχωριστή εικόνα.

 Η μαθητική παρέλαση γίνεται όπως πάντα  πιο νωρίς στο χωριό Άγιος του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού όπου   οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού του χωριού  διανύουν μια μικρή απόσταση περίπου έξι μέτρων από την εκκλησία όπου γίνεται η θεία λειτουργία μέχρι την πλατεία όπου κατατίθενται στεφάνια στον Άγνωστο στρατιώτη και λέγεται εν συνεχεία ο Εθνικός ύμνος.

Αν και η παρέλαση τα τελευταία χρόνια γίνεται με όλο και πιο λίγα άτομα εξαιτίας της μείωσης των παιδιών στα σχολεία, οι άνθρωποι του χωριού και όχι μόνο,  προσπαθούν κάθε χρόνο να την τιμούν ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία των παρελάσεων του χωριού δίπλα από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη έβαλαν και ύψωσαν την ελληνική σημαία ως μια επιπλέον ένδειξη τιμής προς τους πεσόντες του 1821.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις δέκα η ώρα και μαζί με την κατάθεση στεφάνων τελείωσε 25 λεπτά μετά.

Στα Λουτρά της Αιδηψού η παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις έντεκα και μισή και όπως και κάθε φορά έτσι και φέτος, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και  αρκετοί άνθρωποι ντόπιοι και ξένοι, ήρθαν να την παρακολουθήσουν.

Όπως πάντα στην μαθητική παρέλαση συμμετείχαν οι μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, η φιλαρμονική των Λουτρών Αιδηψού, χορευτικοί σύλλογοι, ενώ παρέλασαν  και καβαλάρηδες με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι αναπαριστούσαν τους οπλίτες και οπλαρχηγούς του 1821.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Μητσου.

 ΣΣ: οι φωτό ειναι του Γιάννη Μήτσου & Φώτη Παρακατσελάκη