Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστιαίας "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση στο ΚΥ Ιστιαίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και χρόνια η υγεία στη Βόρεια Εύβοια νοσεί.


Η μοναδική δημόσια δομή, το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες (παιδιάτρος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός κ. α.) με βασικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, με μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές ακόμα και σε αναλώσιμα υλικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που μικροπροβλήματα λύθηκαν από τις δωρεές πολιτών.


Το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου υγείας δίνει μάχη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού της περιοχής αλλά και των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των τουριστικών μηνών οπότε και ο πληθυσμός στη Β. Εύβοια τριπλασιάζεται, χωρίς να έχουν καμία στήριξη από την κυβέρνηση ή την 5η Υγειονομική περιφέρεια όπου ανήκει διοικητικά το κέντρο υγείας, χωρίς καμία στήριξη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ούτε από το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, γιατί ενώ γνωρίζουν τα χρονίζονται προβλήματα δεν έχουν θέσει υπό συζήτηση στα συμβούλια το θέμα της υγείας των πολιτών.


Μέσα σε όλη αυτή την "όμορφη" κατάσταση ήρθε το κερασάκι που ξεχείλισε το ποτήρι, η αναίτια αλλαγή της ιατρού που έκανε χρέη συντονιστή διευθυντή του Κέντρου Υγείας.
Η συγκεκριμένη απόφαση ούτε επιλύει ούτε καν αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στον τόπο μας, αντίθετα φέρνει νέα προβλήματα, όπως είναι η παραίτηση των ιατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Κανείς πια δεν μπορεί να μένει απαθής, με το κεφάλι σκυμμένο και το στόμα κλειστό!!


Φτάνει πια ως εδώ!!!


Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 11 πμ έξω από το Κέντρο Υγείας απαιτώντας άμεσα να έχουμε


* Σύγχρονο Κέντρο Υγείας με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, επανδρωμένο με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό ώστε να έχει την ικανότητα λειτουργίας όλο το 24ωρο.
* κάλυψη των θέσεων του επιστημονικού προσωπικού με βάση το οργανόγραμμα
* ενίσχυση του ΕΚΑΒ με σύγχρονα ασθενοφόρα και προσωπικό
* Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστιαίας "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ"