Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Οι αντιδράσεις της κοινωνίας έφεραν αποτέλεσμα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Εξελίξεις έχουμε στο θέμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, όπου μετά τον ορισμό νέου Διευθυντή – Συντονιστή από τον κο Φώτη Σερέτη (Δ/της 5ης ΥΠΕ) ξεσηκώθηκε η κοινωνία του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, μιας και πέντε γιατροί ουσιαστικά εξωθήθηκαν σε παραίτηση, με την πρώτη γιατρό κα Κ. Στασινού να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή της.

 

Από χθες Τρίτη 5 Δεκεβρίου 2023, ο νέος Διευθυντής κος Μπαλτούκας υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας κου Χρυσοχοΐδη προς την 5η ΥΠΕ.

 

Προσωρινά λοιπόν από χθες χρέη συντονιστή (Διευθυντή) εκτελεί η κα Άννα Λουκατζίκου, μέχρι να γίνει ο τελικός ορισμός του Συντονιστή και μάλιστα με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως ζητούσαν οι γιατροί από την πρώτη στιγμή (μιας και το πρόβλημα δεν ήταν απλά το πρόσωπο, αλλά η αξιοκρατική του επιλογή, τόσο επιστημονικά όσο και ιατρικά).

 

Ας ευχηθούμε λοιπόν με την χθεσινή παραίτηση του Συντονιστή και τη δρομολόγηση του ορισμού νέου, θα εξομαλυνθούν τα θέματα του ΚΥ Ιστιαίας, τόσο αυτά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, αλλά και αυτά που είναι χρόνια και πολλά.

 

Αξίζει να τονίσουμε πως οι κινητοποιήσεις του λαού του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού έδρασε καταλυτικά για τις εξελίξεις στο ΚΥ Ιστιαίας, μιας και μετά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, τα γεγονότα έφτασαν στον υπουργό Υγείας κο Χρυσοχοΐδη ο οποίος και αντέδρασε άμεσα μετά την κοινωνική κατακραυγή που υπήρξε.