Δευτέρα, Μαϊος 13, 2024
Follow Us
(VIDEO) - "Η ΒΑΡΩΝΙΑ ΤΩΝ ΩΡΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΛΙΚΑΡΙΟΣ" ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους

 

Το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του Ταύρου στους Ωρεούς είχαν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στο 13ο αιώνα, να "πολεμήσουν" δίπλα σε ιππότες με αστραφτερές πανοπλίες,

να "σεργιανίσουν"  με ευγενικές οικοδέσποινες στο Κάστρο και να "συγκινηθούν" με την ιστορία της αγάπης της Φελίζιας με τον ιππότη Λικάριο!

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ωρεών, υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών τους παρουσίασαν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού την θεατρική και μουσική εκδήλωση “Η Βαρωνία των Ωρεών και ο ιππότης Λικάριος”.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας τίμησαν με ισχυρή παρουσία την προσπάθεια των παιδιών του Γυμνασίου, παρακολουθώντας  με ευλάβεια την πλοκή της παράστασης, η οποία μετά την αίθουσα του Γυμνασίου Ιστιαίας (στις 28/4) έλαβε χώρα στη φυσική της έδρα τους Ωρεούς με φόντο τον ιστορικό Ταύρο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πρωταγωνίστησαν, καθώς επίσης στις καθηγήτριές τους Μίνα Παπαϊωάννου και Ελένη Φλόκου. Εύσημα αξίζει και η αρχαιολόγος του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού Αμαλία Κατερέλου, η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο για την υλοποίηση του θεατρικού, καθώς συνεργάστηκε παρέχοντας τις ιστορικές τις γνώσεις.

 

Την αξιόλογη προσπάθεια μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Ωρεών τίμησαν με την παρουσία τους:

- ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς (ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση με πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις – δείτε το Video)

- ο Εφημέριος της ενορίας των Ωρεών π. Ιωάννης Σούρας,

- ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Διαχείρισης Κοιμητηρίων & Μέριμνας για τα αδέσποτα Κυριάκος Βογιατζής,

-  ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δ.Κ. Ωρεών Νίκος Μαυρούτσικος,

- η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ωρεών Άννα Σδρούλια,

- η αρχαιολόγος Αμαλία Κατερέλου,

- Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Ωρεών,

- ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Φλώκος και δεκάδες ακόμη μικροί και μεγάλοι.

 

Δείτε το Video ( όλα είναι ευγενική παραχώρηση του  ΙΣΤΙΑΙΑ ΑΙΔΗΨΟΣ Live)