Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Γιώργος Σέγκος: "Η επιστολή μου πετάχτηκε στα σκουπίδια απο την ΕΠΣΕ - Η διαιτησία στην Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις"

 

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 για την εκπομπή Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.

Μία εκπομπή που επιμελείται η ομάδα του EviaGoal και την ακούτε κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 - 19:00 μέσα απο τη συχνότητα του ΕΥΡΙΠΟΣ 90 FM με παρουσίαση από τον Γιώργο Νικολάου και τον Άγγελο Σμπιλίρη.

Στη φετινή χρονιά κάνει "ποδαρικό" ο γνωστός πρώην διαιτητής (μέγας για πολλούς) Γιώργος Σέγκος,

ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασχολείται σαν Γενικός Αρχηγός στην ομάδα της Τριάδας (όπου και διαμένει μόνιμα).

 Ο κος Σέγκος μιλά για το πώς δέχτηκε αυτή τη θέση και για την επιστροφή της ομάδας στα γήπεδα, αλλά και για το γήπεδό της που μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια. Λέει  περισσότερα για το στήσιμο της ομάδας με παιδιά κατά κύριο λόγο από το χωριό της Τριάδας και κυρίως τόνισε την αλλαγή νοοτροπίας  στον τρόπο τη. διοίκησης. Για τις ακαδημίες τονίζει την πολυετή καλή συνεργασία με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Για το θέμα της διαιτησίας που υπηρέτησε επί 25 χρόνια, ο Γιώργος Σέγκος την χαρακτηρίζει "σπίτι" του, λέει πως του έδωσε πολλές εμπειρίες και δεν μετανιώνει για τίποτα και πως είναι περήφανος για ότι έχει κάνει χωρίς βοήθεια. Στη συνέχεια λέει πως αυτό που τον δίδαξε η πορεία του, οι Έλληνες διαιτητές δέχονται την μεγαλύτερη πίεση παγκοσμίως από το σύστημα του ποδοσφαίρου. Συνεχίζει λέγοντας πως είχαμε μεγάλους διαιτητές και πλέον χρειάζεται δουλειά από τα νέα παιδιά.

Τονίζει στη συνέχεια πως σταμάτησε να ασχολείται με τη διαιτησία από τον Ιούλιο 2018 και πως στη συνέχεια η επιστολή του "πετάχτηκε στα σκουπίδια από την ΕΠΣΕ" και δεν πάρθηκε καν υπόψιν, έμεινε επί δύο χρόνια ανενεργός και τώρα επιστρέφει στην ομάδα της Τριάδας, ενώ για το σημερινό ποδόσφαιρο τονίζει πως έχει πέσει επίπεδο λόγο των παραγόντων των ομάδων. Επίσης λέει πως ποτέ δεν μπέρδεψε τις προσωπικές του σχέσεις με το ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς, αλλά και τον αποκλεισμό του από την super league.

Τονίζει επίσης πως ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα σε κάποιον να σκεφτεί να τον ¨"πιέσει" και πως το επίπεδο της Ευβοϊκής Διαιτησίας είναι σε πτωτική πορεία, αναφέροντας τα νούμερα του παρελθόντος και του σήμερα. Λέει συγκεκριμένα πως τα νέα παιδιά δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το ποδόσφαιρο και πως δεν θέλουν να κάνουν καριέρα ενώ βρίσκονται σε δύσκολη εποχή, σε δύσκολες συνθήκες, μιλώντας και για την διοίκηση της διαιτησίας, λέγοντας πως "στο ποδόσφαιρο όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος" και πως "ο Γιώργος Σέγκος για την διαιτησία είναι πλέον παρελθόν".


Συνέντευξη στους: Γιώργο Νικολάου - Άγγελο Σμπιλίρη

Επιμέλεια: Χρήστος Μπεκιάρης

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Σέγκου κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ (EviaGoal)