Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
"ΕΦΥΓΕ" ο θρύλος της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης.

Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την "οικογένεια" του Αρτεμησιακού.

 
(Τίμησε με την παρουσία του το ποδόσφαιρο της Βόρειας Εύβοιας καθώς υπήρξε προπονητής του Αρτεμησιακού την ιστορική σεζόν 1992-1993, όταν η ομάδα ανέβηκε στη Δ' Εθνική).
 
Α.Σ Αρτεμησιακός 2014:  Σε ηλικία 93 ετών "έφυγε" σήμερα (12/12) ο θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης. Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θρύλος της Ένωσης, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της Ένωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο εκλιπών έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και αποτελεί έναν από τους τέσσερις “πυλώνες” στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Με το χαμό του "βύθισε στο πένθος" και το περιβάλλον της ομάδας του Αρτεμησιακού, καθώς ήταν ο προπονητής της ανόδου στη Δ' Εθνική την αγωνιστική περίοδο 1992/93.
Ο "Νέστωρας" ήταν γνωστός για την εκτελεστική του δυνατότητα, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα “κανόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ 263 φορές και σημείωσε 228 γκολ!
Για πέντε χρόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής (1959 – 1963), κάτι που έχει πετύχει μόνο αυτός και ο Αντώνης Αντωνιάδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε για την ΑΕΚ σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι τη σεζόν 1963/64.
Ο Κώστας Νεστορίδης είχε διατελέσει και προπονητής στον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου. Το 1987 στην Α’ κατηγορία και το 1994 (μισή σεζόν) στη Δ’ Εθνική. Επίσης καθοδήγησε τεχνικά τον Αρτεμησιακό, οδηγώντας την ομάδα της Βόρειας Εύβοιας στη Δ’ Εθνική το 1993.