Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
Follow Us
Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο ΔελτίοΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.) από το απόγευμα της Τετάρτης 25/01/2023.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο ΔελτίοΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.) από το απόγευμα της Τετάρτης 25/01/2023.

****

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 01/24-01-2023 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.)με κύρια χαρακτηριστικά ως ακολούθως:

Νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμεναπροβλέπεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023)με ισχυρές βροχές και καταιγίδεςαρχικά στα δυτικά, κεντρικάκαι νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινάκαθώς και στα κεντρικάκαι βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοιστα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρκαι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώσηκυρίως στα κεντρικάκαι τα βόρεια (της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου).

Πιο αναλυτικά:
Την Τετάρτη (25-01-2023)
1.Ισχυρές βροχές και καταιγίδεςπροβλέπονται:

από αργά το απόγευμαστα νησιά του Ιονίου ( κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τηΛευκάδα και την Ιθάκη),τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεάκαι από τη νύχτα στην Ήπειρο.

2.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυθα είναι κατά τόπους πυκνές στηδυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά(ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).
3.Οι άνεμοιθα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη (26-01-2023)

1.Ισχυρές βροχές και καταιγίδεςπροβλέπονται:
    α)μέχρι το μεσημέριστα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεάκαι τη δυτική Πελοπόννησο
    β)από τις πρωινές ώρεςστην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν
γ)από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τανησιά του ανατολικού Αιγαίου.
2.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινάοι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετροτα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία,την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα καιπάνω).
3.Οι άνεμοιθα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.


Την Παρασκευή (27-01-2023)
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που από το απόγευμα θαπεριοριστούν στα νοτιοανατολικά.
2.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνέςστα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω)με σταδιακή ύφεση των φαινομένων.
3.Οι άνεμοιθα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρμε βαθμιαία εξασθένηση.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της:

 

ΕΜΥ(www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).