Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Κουρκουλοί  03/05/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 

   Χθες στο Δημαρχείο της Αγίας Άννας πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση του Σωματείου μας με έκτακτο θέμα την απαράδεκτη απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων 155 συναδέλφων λόγω εκλογών. Υπενθυμίζουμε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης μετά από την κινητοποίηση τον Γενάρη στο ΥΠΕΝ ότι στην χειρότερη περίπτωση θα γίνουν προσλήψεις μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών. Μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκαν και δεκάδες άλλα προβλήματα που οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν επίσης δεσμευτεί ότι θα λυθούν εδώ και μήνες όπως:  η αποζημίωση για τα χαμένα ταμεία ανεργίας όσων εργάστηκαν στα κορμοδέματα, ο απαράδεκτος αποκλεισμός των νέων μητέρων από τα επιδόματα μητρότητας, οι συνάδελφοι που ήταν κοντά στη σύνταξη οι οποίοι επίσης απορριφτήκαν , οι δεκάδες συνάδελφοι με τις οικογένειες τους που έχουν αφήσει ανασφάλιστους και άλλα πολλά.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

 

 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε κλιμάκωση του αγώνα με κινητοποιήσεις.

 

ΠΡΩΤΟΣ σταθμός: Όλοι το Σάββατο 6 Μάη  στο Προκόπι 10:00π.μ κόβουμε την Εύβοια στα δυο, στήνουμε ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΩΝΑ με κάθε τρόπο με κάθε μέσο.

 

Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής να πάρει θέση μαζί μας. Η πολιτική αυτή που μας αφήνει άνεργους είναι η ίδια πολιτική που μας αφήνει χωρίς ασθενοφόρα, χωρίς υποδομές, χωρίς αποζημιώσεις. 

 

            Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα αιτήματα μας, μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα μας « αγωνιζόμαστε για  να μείνουμε στον τόπο μας»

   ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, είμαστε ήδη πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την φωτιά,  παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι να υλοποιηθεί και το τελευταίο αίτημα μας.