Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us
Απόστολος Γκλέτσος: Ως ο επόμενος Περιφερειάρχης θα φροντίσω να προχωρήσει η αναδάσωση σε περιοχές της Εύβοιας και της Στερεάς

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Γκλέτσος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τα μέτρα που οφείλει να λάβει η Περιφερειακή Αρχή για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γκλέτσου:

 

Από το 2015 προσπαθώ να σας πείσω ότι η φωτιά σβήνεται από τον χειμώνα.

Σε κάθε τοποθέτησή μου, σε κάθε παρουσία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταδεικνύω ότι η λύση είναι οι δράσεις πυροπροστασίας στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο.
Το ανάγλυφο παρά πολλών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και κυρίως της Εύβοιας μας υποχρεώνει να έχουμε ως υψηλή προτεραιότητα την ΠΡΟΛΗΨΗ.
Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι τα μέσα πυρόσβεσης είναι περιορισμένα.

Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Στερεοελλαδίτισσες και όλους τους Στερεοελλαδίτες και να τους υποσχεθώ ότι θα απορροφούμε το 100% των κονδυλίων πυροπροστασίας και δασοπροστασίας και θα χρησιμοποιούμε το 100% αυτών με βάση τον σχεδιασμό των ειδικών της Πυροσβεστικής, των Δασολόγων και των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας.
Δεν θα τρέχουμε να μισθώνουμε μηχανήματα την τελευταία στιγμή κατόπιν εορτής.

Θέλω να σας υποσχεθώ ότι εγώ προσωπικά ως ο επόμενος Περιφερειάρχης θα φροντίσω να να προχωρήσει η Αναδάσωση των περιοχών αυτών με βάση τον σχεδιασμό των αρμόδιων επιστημόνων και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ την εγκατάσταση οποιασδήποτε εμπορικής, τουριστικής ή ενεργειακής δραστηριότητας που θα εμποδίσει το δάσος να ξανά γίνει δάσος.
Ως η επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα νοιαζόμαστε για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Υ.Γ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πληγέντες, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε εθελοντικά σε κάθε πύρινο μέτωπο από το ένα στο άλλο άκρο της Στέρεας.
Κανείς δεν θα νιώσει μόνος του. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για τους τόπους μας.