Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2024
Follow Us
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣH σειρά ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ επιστρέφει έχοντας καλεσμένο τον Στέφανο Σελίμη, τον Ρεμπέτη των Γουβών. Τη συνέντευξη κάνει για το «ΔΙΑΥΛΟ News» ο μουσικός – συνθέτης – ερμηνευτής Γιώργος Τζώρτζης.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣ

 

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣ

Μπορεί η καθημερινότητα να φέρνει τα προς το ζην με τον αγώνα πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι ενός ταξί, όμως η ψυχή εκφράζεται στις ελεύθερες στιγμές με ένα μικρό σουγιά και ένα «πτήκι».

Έτσι ο Βαγγέλης Γεροστάθης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της Ιστιαίας που όμως τον διαφοροποιεί η όρεξη και το ταλέντο του σκαλίσματος της φλούδας του πεύκου.

 

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣ

 

Ξενιζόμαστε ὅταν κάτι δέν ἀκολουθεῖ τόν συνήθη τρόπο.

Δυσκολευόμαστε νά κατανοήσουμε τήν διαφορετικότητα καί βιαστικά ἀπορρίπτουμε ἤ προσπερνοῦμε καί τό ὅποιο ὑγειές κομμάτι σημαίνεται ἤ διαφαίνεται μέσα ἀπό μιά στάση διαφορετική ἀπό τή συνηθισμένη.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣ


 

Σίγουρα δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα ένας γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης να παίρνει συνέντευξη από ένα «άσημο».

Σαν μια πρόταση ζωής, ο Γιώργος Τζώρτζης για λογαριασμό του ΔΙΑΥΛΟΣ News προτείνει μια άλλη ρότα , αυτή που οι «μικροί» καλλιτέχνες, οι «μικροί» άνθρωποι, βγαίνουν στο προσκήνιο και μιλούν για το έργο και τη ζωή τους, ενώ ο γνωστός καλλιτέχνης παίρνει το ρόλο του «άγνωστου» και κάνει τις ερωτήσεις.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ το ΦΩΣ

 

κολουθώντας τήν σωτερική παρόρμηση, τή φωνή πού χει σχέση μέ τήν κλήση, δίχως νά παρνηθες «τό περιβόλι τς ψυχς τό μοσχαναθρεμμένο» (Δ.Σολωμός), κατορθώνεις μέσα στίς σειρήνες το κόσμου νά βρες τόν τρόπο νά μείνεις ληθινός καί νά μιλήσεις, ετε μέ μολύβι καί χαρτί , ετε μέ χρώματα καί καμβά, ετε κάνοντας τήν καρδιά σου γιορτή, γιά τά κεκρυμμένα τν καημν καί τν ραματισμν.