Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us
Γιάννης Καρατζούδης: «Να μπει τάξη υπέρ των πολιτών και όχι μόνο των εργολάβων και των εταιρειών»

 

Φίλες, φίλοι

 

Θέλουμε αυτό που θέλετε και εσείς εδώ και δύο χρόνια.

Στην ίδια φωτιά καήκαμε, εμείς και η φύση μας.

 

Όπως σας έχω ξαναπεί, σε όλη την προεκλογική περίοδο θα προσπαθήσω να σας κάνω κοινωνούς για μερικά θέματα που μετά τις φωτιές μας ταλαιπωρούν και μας βασανίζουν μέχρι και σήμερα.

 

Θέματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί, αν βέβαια υπήρχε πολιτική βούληση από την μεριά της κεντρική εξουσίας και από την περιφερειακή διοίκηση του τόπου μας. Μην ξεχνάτε ότι η κάθε περιφέρεια είναι ένα υπουργείο που περιλαμβάνει όλα τα θέματα για την σωστή και καλή λειτουργιά της εκάστοτε  περιφέρειας (θέματα όπως υγεία,  παιδεία, τουρισμός, αγροτική πολιτική, πολιτισμός, βιομηχανία, αλιεία, υποδομές  και μεταφορές, δασοπονία, περιβάλλον, Πολιτική Προστασία κ.λ.π.). Μπορεί και πρέπει, με γρήγορες  κινήσεις και αποφάσεις, να κάνει παρεμβάσεις και να ανακουφίζει την περιοχή και τους πολίτες από την ταλαιπωρία και μερικές φορές την εξαθλίωση και την ταπείνωσή τους.

 

Αυτά που σας αναφέρω έτσι απλά, είναι οι νομικοί και ηθικοί κανόνες  που πρέπει να έχουν αυτοί που ζητούν την ψήφο του πολίτη για να διαχειριστούν τις  ζωές τους και τις ζωές των οικογενειών τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Κατεβαίνουμε και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να διαχειριστούμε την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτιστική, οικιστική και περιβαλλοντική διαβίωσή σας.

 

Δηλαδή σας ζητάμε να διαχειριστούμε την καλή λειτουργιά της ζωής σας . Οπότε, πρέπει να είμαστε γνώστες, διαβασμένοι,  αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα για αυτό που σας ζητάμε και που εσείς μας παρέχετε με την ψήφο σας. Και πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε καθαρά χέρια και τίμια μυαλά. Και να ΄μαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με κάθε τίμια μορφή για τα δίκαια του τόπου μας.

 

Εμείς, η Περιφερειακή Ενωτική Κίνηση «Η Στερεά στο Επίκεντρο», ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό το κενό που υπάρχει τόσα χρόνια μεταξύ των πολιτών και των διαχειριστών της περιφερειακής διοίκησης. Ερχόμαστε  να βάλουμε  μια τάξη υπέρ των πολιτών και όχι μόνο υπέρ των κακών εργολάβων και εταιρειών.

 

Μετά τις καταστροφικές φωτιές, κύρια και βασικά αιτήματα των πολιτών ήταν και είναι:

 

  • 100% αποζημιώσεις σε όλες τις υλικές και ζωικές ζημιές. Δηλαδή να αποζημιωθούν  πλήρως όλες οι ζημιές για τις κατοικίες και αποθήκες, είτε θέλουν επισκευές  (κίτρινες), είτε  γκρέμισμα και κατασκευή νέου κτιρίου (κόκκινες). Να δοθούν αποζημιώσεις με πραγματικές τιμές της αγοράς, είτε τα κτήρια είναι νόμιμα, είτε έχουν τακτοποιήσει την αυθαιρεσία τους, είτε για οικονομικούς λόγους δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τακτοποίηση. Τα έξοδα άδειας, αμοιβές μηχανικών και ένσημα, να συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσεις.

 

  • Ειδική μέριμνα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις, κι αυτό γιατί εκτός των εγκαταστάσεων,  έχασαν από το 2021 ως σήμερα το βασικό οικονομικό κομμάτι επιβίωσης. Συγχρόνως έχασαν και την πηγή εισοδήματος για να καταφέρουν να αποδώσουν  τρέχοντα χρέη τους στις τράπεζες, ταμεία και  προμηθευτές.

 

  • Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα για όλο ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο, ανεξάρτητα αν ήταν καταγραμμένο στον ΕΛΓΑ. Είτε ζωικό είτε φυτικό κεφάλαιο, δέντρα κ.λπ. είναι καταγεγραμμένα ή στους κτηνιάτρους, ή στις λίστες επιχορήγησης ή ακόμα και  στα  Ε9 της Εφορίας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και μια προσπάθεια της εξουσίας να αποφύγει τις αποζημιώσεις.

 

Τόσο εγώ, άλλα κύρια όλος ο συνδυασμός μας μαζί με τον Επικεφαλής Απόστολο Γκλέτσο, σας υποσχόμαστε να κάνουμε πράξη  τα δίκαια αιτήματά σας. Τα αιτήματα που όλο αυτό το χρονικό διάστημα  μαζί παλεύαμε και διεκδικούσαμε  μέσα από διάφορους φορείς. Σας καλούμε σήμερα να μας δώσετε θεσμικό περιφερειακό ρόλο για να επιλύσουμε  τα άδικα του νομού μας και της Βόρειας  Εύβοιας. Άδικα  που δημιούργησε ο σημερινός Περιφερειάρχης  Φάνης Σπανός.

 

Καλώ ακόμα μια φορά τους περιφερειακούς  υποψηφίους  όλων των συνδυασμών, να πιέσουν τους επικεφαλής  και να δώσουν γραπτές εγγυήσεις στους συμπολίτες μας ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες που  έχουν πράξει εδώ και δύο χρόνια για την περιοχή  και τους κατοίκους της.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Καρατζούδης Ιωάννης

 

(Αρχιτέκτονας Μηχανικός - ποιητής - στιχουργός

Υποψ. Περιφερ. Σύμβουλος της παράταξης "Η Στερά στο επίκεντρο", με επικεφαλής τον Απόστολο Γκλέτσο)

 

e-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό τηλ.:  6974580820